Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як правильно приготувати бефстроганов

М'ясо по-строгановськи роблять з яловичини – її дрібно нарізають і тушкують у вершковому соусі

Знамените на весь світ блюдо назва якого так і перекладається – яловичина по-строгановськи. Бефстроганов був придуманий на кухні Олександра Строганова в кінці XIX століття, і точний рецепт не дожив до наших днів. Ми пропонуємо вам варіант з яловичою вирізкою, грибами, часником і вершковим соусом.

Бефстроганов

Складові:

  • 100-200 мл бульйону
  • 1 кг яловичої вирізки або лопатки
  • 1 невелика цибулина
  • 200 г грибів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 100 мл сухого білого вина
  • 50-100 мл жирних вершків або сметани
  • кінза або петрушка – для прикраси
  • сіль перець
  • олія рослинна

Для бульйону:

  • 6 курячих крилець
  • 1 стебло селери
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2-3 зубчики часнику


Рецепт приготування:

  • Для бульйону: курячі крильця злегка очищаємо від шкірки, селеру, моркву і цибулю крупно нарізаємо, додаємо пару зубчиків часнику, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин.
  • М'ясо нарізаємо вздовж волокон брусками завтовшки 0,5 см.
  • Обсмажуємо на сковороді на великому вогні, поки вода не випарується, а м'ясо – не обсмажиться.
  • Виймаємо з сковороди м'ясо і перекладаємо в миску. У цю ж сковороду кладемо шматок вершкового масла, дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо, перчимо, підрум'янюємо.
  • Подрібнюємо часник, додаємо його до грибів і цибулі, туди ж поміщаємо обсмажене м'ясо. Знову перемішуємо.
  • Вливаємо біле вино і трохи бульйону (або води, якщо його немає), додаємо борошно. Добре перемішуємо.
  • Ми залишаємо на дуже повільному вогні під кришкою на 1-2 години.
  • Вливаємо вершки, перемішуємо. Пробуємо на сіль – досолюємо, якщо потрібно.
  • Викладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нарізаною кінзою або петрушкою.
  • Їмо з рисом, смаженою картоплею або макаронами, а можна і просто так.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячого шашлику в кисло-солодкому соусі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати сендвічі з запеченої куркою, бринзою і овочами. Крім цього, ми розповідали, як запекти овочі на грилі.

Дивіться відео, як приготувати справжній бургер:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти