Салати з буряка – одні з найпопулярніших в зимовий період. Цю страву можна зробити ще корисніше, якщо додати свіже яблуко.
Дивіться відео, як зробити сирники з буряком:
Варений, нарізаний для салату буряк, перш ніж з'єднати з іншими овочами, рекомендується змастити олією, тоді салат буде гарніше.
Вінегрет з яблуком і горошком
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 2 великі буряка
- 6 маринованих огірків
- 3 середні моркви
- 3 великі картоплини
- 1 цибулина
- 2 зелених кислих яблука
- 50 мл кукурудзяної, соняшникової або лляної олії
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Буряк, моркву і картоплю окремо відварити в шкірці. Остудити, почистити і нарізати кубиками разом з цибулею.
- Очищені яблука і огірки нарізати кубиками або натерти на крупній тертці.
- Перемішати в мисці всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, заправити олією.
- Поставити вінегрет на кілька годин в холодильник, щоб він настоявся. Подавати разом з чорним хлібом.
Салат з буряка з яблуком і оселедець
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 маринований оселедець
- 1 буряк
- 1/4 червоної цибулини
- Кілька гілочок кропу
- 1/2 яблука Гренні Сміт
- 1 ст.л. каперсів
- 1 яйце
- 2 ст.л. сметани
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Оселедець вийняти з маринаду і нарізати тонкими скибочками.
- Відварений або запечений буряк почистити і подрібнити.
- Червону цибулю почистити і нарізати.
- Кріп помити і подрібнити.
- Яблуко помити і дрібно нарізати або натерти на тертці.
- Яйце відварити круто, нарізати кубиками.
- Перемішати всі інгредієнти у великій мисці.
Буряковий салат з квасолею, огірками і яблуком
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г вареного буряка
- 170 г корнішонів
- 300 г готової стручкової квасолі
- 1 зелене яблуко
- 100 г салатного листя
- 3 ст. л. оливкового масла
- 2 ст. л. каперсів
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Буряк очистіть і наріжте кубиками.
- Яблуко наріжте тонкою соломкою. Можна зі шкіркою, можна – без. Мариновані огірки поріжте кружечками.
- Змішайте буряк, квасолю, огірки та яблука.
- Викладіть на тарілку листя салату, зверху – суміш з овочів. Посоліть за смаком.
- Заправте оливковою олією і посипте каперсами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .