Салат з печінки тріски з картоплею, вареним яйцем, червоною ікрою і свіжими огірками стане прикрасою вашого святкового столу. Його приготування не забере багато часу, але результат вас обов'язково порадує.
Дивіться відео, як зробити салат Кобб:
Такий салат не потребує заправки – печінка тріски і без того досить жирна.
Салат з печінки тріски, огірків і картоплі
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 254 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Печінка тріски – 240 г
- Курячі яйця – 3 шт.
- Червона ікра – 2 ст. л.
- Свіжі огірки – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування: ⠀
- Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
- Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
- Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
- Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
- Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
- Помити і просушити зелену цибуля. Частину дрібно нарізати і посипати кубики з огірків.
- Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.
Корисна порада
Рекомендується зливати з консервів олію, так як вона дуже жирна і може негативно впливати на організм. Не варто додавати майонез для заправки салатів з печінки через підвищену жирність продукту.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом листкового салату з чорносливом . "Сьогодні" також розповідали, як зробити легкий салат з тунцем .