Вареники – одна з найсмачніших і найпопулярніших страв української кухні. Солодкі вареники готують не тільки з полуницею, але і з іншими сезонними ягодами: малиною, вишнею, шовковицею або чорницею.
Вареники з полуницею можна заморозити і відварити пізніше. Для цього їх потрібно викласти на присипану борошном тарілку і поставити в морозильну камеру на кілька годин. Потім вареники можна перекласти в пакет.
Вареники з полуницею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 205 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 300 мл води або молока
- 0,5 ч.л. соди
- 1 яйце
- Дрібка солі
- 1 ст.л. цукру
- 500-600 г борошна
Для начинки:
- Полуниця
- Цукор
Спосіб приготування:
- Полуницю помити, видалити плодоніжки і нарізати невеликими шматочками.
- Приготувати тісто. У теплу рідину додати цукор і соду, перемішати. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке, еластичне тісто. Загорнути в харчову плівку і відставити убік на 20-30 хвилин.
- Розділити тісто на кілька частин. Взяти одну частину і тонко розкачати на присипаній борошном поверхні. Ви також можете сформувати "ковбаску", розрізати її на шматочки і тільки потім розкачати.
- Викласти в центр шматочків тіста полуницю, посипати її цукром. Защипнути краї, формуючи вареники.
- Закип'ятити велику каструлю з водою, посолити. Додати вареники. Дочекатися, поки вони спливуть, і варити 5 хвилин.
Як подавати вареники з полуницею
Подавати вареники зі сметаною і вершковим маслом. За бажанням їх можна посипати цукром або полити медом.
Дивіться відео, скільки можна з'їсти черешні і полуниці:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.