Головна Сьогодні

Як приготувати вареники на кефірі з сирною начинкою

Рецепт смачних домашніх вареників

Класичні українські вареники роблять з прісного тіста. Але багато господинь готують тісто для вареників на кефірі , так як воно виходить самим м'яким і ніжним. При цьому начинка може бути абсолютно різною: ягідною, сирною, картопляною.

Дивіться відео, як приготувати дріжджові вареники з халвою:

Ми розповімо, як зробити смачні вареники на кефірі з солодкою сирною начинкою.

Вареники на кефірі з сиром

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 стакан кефіру
  • 2,5-3 склянки борошна
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 1 ч. ложки цукрового піску
  • 1/3 ч. ложки соди

Для начинки:

  • 250 г сиру
  • 1 яєчний жовток
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Налийте в ємність кефір, додайте яйце, цукровий пісок, трохи солі та соди. Ретельно розмішайте до однорідності і залиште суміш постояти 5 хвилин. Потім поступово додайте борошно. Його може знадобитися від 2,5 до 3 склянок, в залежності від клейковини і сорту.
  2. Накрийте тісто і залиште його полежати близько 15 хвилин. Поки воно відпочиває, займіться приготуванням начинки. Протріть сир через сито. Додайте жовток, цукровий пісок і щіпку солі. Розмішайте до однорідності.
  3. Для більшої зручності в роботі розділіть тісто на кілька частин. Взявши одну з них, решта залиште під рушником. Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її на шматочки. Кожен такий шматочок розплющите і трохи розкачайте.
  4. Зліпити вареники і викладіть їх на поверхню столу, посипану борошном. Відварити їх у підсоленій воді. Після того як вони спливуть, варіть їх ще 3-4 хвилини. Вареники на кефірі з сиром готові.

Як подавати вареники з сиром

Розкладіть їх на широкому блюді, щоб вони не злипалися. Подавайте вареники з ягодами, вершковим маслом або сметаною. Як варіант, ви можете зробити ягідний соус і прикрасити готову страву гілочками свіжої м'яти.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами лінивих вареників . "Сьогодні" також писали, як оздоровити шкідливі страви української кухні .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти