Рибне філе в кисло-солодкому соусі з ананасами та овочами – популярна страва тайської кухні. Незважаючи на великий список інгредієнтів, воно готується дуже просто.
Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійському:
Щоб заощадити час, вам потрібно буде заздалегідь нарізати всі овочі і приготувати соус. До столу рибу з ананасами найкраще подавати разом з відвареним рисом .
Рибне філе з ананасами
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1/2 ч.л. томатної пасти
- 1 ст.л. води
- 2 ст.л. рисового або білого оцту
- 2 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рибного соусу
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. подрібненого часнику
- 1/2 маленької цибулини, крупно нарізаної
- 1/4 середнього червоного перцю, нарізаного на квадратики зі стороною 1 см
- 1/2 маленького помідора, нарізаного на квадратики зі стороною 1 см
- Невеликий свіжий огірок, нарізаний часточки завтовшки 1 см
- 1 чашка свіжого або консервованного ананаса, нарізаного шматочками зі стороною 1 см
- 2 ст.л. води
- 1/2 ч.л крохмалю
- 1 ст.л. води
- 500 г рибного філе
- Відварений рис – для подачі
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте томатну пасту, 1 ст.л. води, оцет, лимонний сік, цукор і рибний соус.
- Розігрійте масло у великій сковороді на сильному вогні. Додайте часник і обсмажуйте 30 секунд.
- Додайте заздалегідь приготовлений соус і, помішуючи, тушкуйте 1 хвилину. Додайте цибулю, перець, помідор, огірок і ананас. Тушкуйте ще 1 хвилину.
- Влийте 2 ст.л. води і тушкуйте 1 хвилину.
- Розчиніть крохмаль в 1 ст.л. води, додайте в сковороду. Тушкуйте ще 1 хвилину або поки соус злегка не загусне. Зніміть соус з вогню і накрийте, щоб він не охолов.
- Обсмажте на грилі або на сковороді рибу. Викладіть рибу на тарілки і полийте теплим соусом. Подавайте відразу разом з вареними рисом.
Як зробити лимонний рис на гарнір
Інгредієнти:
- 2 чашки рису басматі
- 4 чашки води
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- Цедра 1/2 лимона
- 1 головка часнику
- 1 гілочка чебрецю
- 1 ч. л. морської солі
Спосіб приготування:
- Рис промити до чистої води.
- Покласти в каструлю мультиварки рис, холодну воду, олію, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
- Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибне філе в горіховій паніровці . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибного філе в мультиварці .