
Родина біфштекса – Англія . У перекладі з англійської мови "beef steak" означає "шматок яловичини". Рецепт приготування справжнього біфштекса не складний, але вимагає дотримання декількох дуже важливих правил, без яких не вийде соковитого і ароматного страви.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:


Біфштекс з яловичини з вином
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 384 ккал
Інгредієнти:
- 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
- 2 cт. л. оливкового масла
- 80 г вершкового масла
- 0,5 склянки червоного сухого вина
- Чорний мелений перець
- 4-6 зубчиків часнику (очищати їх не треба)
- Розмарин і сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
- У сковороді (краще всього – в чавунної) розігріти оливкову або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох сторін по 1 хвилині.
- Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще 7-8 хвилин.
- Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
- Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
- Добре перемішати соус і залити ним м'ясо.
Як подавати біфштекс
Подавайте м'ясо гарячим разом з картопляним пюре, запеченими овочами і салатом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати стейк ті-бон .