Цей осінній салат складається виключно з корисних інгредієнтів : селери, зелених яблук, твердого сиру та сметани.
Дивіться відео, як вибрати найсмачніші і корисні яблука:
Готується він швидко, але при цьому смачний, ситний і корисний. Рецепт від Даші Малахової.
Салат з яблуками, селерою і сиром
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 2 зелені яблука
- 1/2 кореня селери
- 100 г твердого сиру
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. сметани
- Чорний перець
- Листя селери – для подачі
Спосіб приготування:
- Видаліть серцевину з яблук і наріжте фрукти кубиками. Збризніть лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
- Очищений корінь селери і сир наріжте такими ж кубиками, як і яблука.
- Змішайте сир, селеру, яблука і заправте сметаною.
- На тарілку викладіть листя селери і салат. Посипте чорним перцем і подавайте.
Чим корисна селера
Всього одне тонке стебло селери містить 6-7% від добової дози вітамінів А і С і велику кількість вітамінів В1, В2, К і РР. Багата селера й іншими корисними речовинами: залізом, калієм, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою, каротином, фітонцидами і флавоноїдами.
Велика кількість клітковини і низька калорійність роблять селеру продуктом з негативною калорійністю. Це означає, що організм отримує з селери менше енергії, ніж витрачає на її засвоєння. Салат із селери допомагає впоратися з відчуттям голоду і заряджає енергією на весь день.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати детокс-коктейль з селерою. "Сьогодні" також ділилися рецептом крем-супу з курки з селерою.