Фейхоа – справжнє джерело корисних речовин. За вмістом йоду цей екзотичний зелений фрукт навіть може конкурувати з морепродуктами. До того ж, смак фейхоа – це незвичайний мікс суниці, ананаса і ківі.
Дивіться відео, як зробити незвичайне домашнє варення:
Ми радимо зробити з фейхоа вітамінне пюре з додаванням лайма і м'яти за рецептом Даші Малахової. Його можна їсти просто так або використовувати як доповнення до млинців, сирників і навіть пана-коти.
Пюре з фейхоа через м'ясорубку
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г фейхоа
- 300 г цукру
- 1 лайм
- Свіжа м'ята
Спосіб приготування:
- Фейхоа помийте і обсушіть.
- Розріжте і пропустіть через м'ясорубку разом з лаймом і гілочками м'яти.
- Додайте цукор, перемішайте і перекладіть в стерилізовані банки.
- Зберігайте в холодильнику не більше двох місяців.
Як правильно їсти фейхоа
Фейхоа їдять переважно в свіжому вигляді: додають в салати, протирають з цукром. При цьому шкірку можна не зчищати, так зберігається більше вітамінів, хоча вона надає терпкий смак. З фейхоа готують желе, джеми, компоти, пастилу.
Але з зеленого фрукта можна приготувати не тільки солодощі. Салат з нього з буряком, волоськими горіхами, заправлений рослинною олією, сподобається тим, хто не бажає набирати зайві кілограми. Калорійність фейхоа – 55 ккал на 100 г.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду фейхоа.