Головна Сьогодні

Як зробити манний пудинг у духовці: покроковий рецепт

Манний пудинг можна подавати на сніданок або на десерт

Класичний манний пудинг готується на основі манної каші з додаванням цукру і яєць. Іноді його роблять, додаючи сир, кефір, какао, яблука, банани, гарбуз, моркву, консервовані ананаси, сухофрукти, мак.

Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції:

Готувати манний пудинг можна як на водяній бані, так і в духовці. Найкраще використовувати силіконову форму – з неї потім дуже зручно діставати готовий десерт.

Пудинг манний: рецепт

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 150 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1/2 склянки
  • Молоко – 2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1/2 пачки (100 г)
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ванілін – 1 г
  • Сіль – 1 щипка

Спосіб приготування:

  1. Для початку в невелику посудину вливаємо молоко і доводимо його до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і, постійно помішуючи, акуратно, тоненькою цівкою всипаємо в "молочний вир" манну крупу. Так ми зможемо уникнути непроварених сухих грудок манки. Після посилюємо вогонь і, не припиняючи помішувати, доводимо кашу до кипіння. Знову зменшуємо вогонь і знову ж таки, помішуючи постійно, проварюємо манку приблизно 3-5 хвилин. Готова манна каша має вийти досить густою.
  2. Тепер, поки манка гаряча, слід додати цукор і вершкове масло. Гарненько все перемішайте до однорідності. Коли манка трохи охолоне, додайте ванілін.
  3. Акуратно відокремте білки від жовтків. Після додавання ваніліну уводимо яєчні жовтки в теплу ще манку, і можна трохи збити міксером на невеликих оборотах – так, щоб структура не дуже змінилася. Ми залишаємо манну кашу з жовтками до повного охолодження в умовах кімнатної температурі.
  4. Коли манка повністю охолоне, в окремій сухий посудині збиваємо білки з дрібкою солі до сталих піків.
  5. У посуд з холодною манною кашею викласти половину збитих білків і добре перемішати рухами від низу до верху. Потім додати решту білків і знову так само ретельно перемішати.
  6. Вилити цю легку масу в змащену вершковим маслом форму і поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку.
  7. Випікати приблизно 25-30 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
  8. Перш ніж діставати пудинг із форми, остудіть його спочатку за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник. Коли пудинг стане холодним, його можна дістати з форми і викласти на таріль догори дном.

Чи можна їсти манну кашу дітям

Корисна манна каша своїм високим вмістом такого життєво важливого мікроелемента, як калій, який забезпечує безперебійну роботу серця. У крупі міститься велика кількість заліза, а воно допомагає правильно функціонувати червоним кров'яним тільцям, що переносять кисень до кожної клітинки нашого тіла. Манна каша містить велику кількість вітамінів групи В, які відповідають за стан нашої нервової системи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного десерту з бананом і кавою. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати шоколадний пудинг .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти