Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Смачна та і пишна паска на Великдень: рецепт на літр молока

Такий рецепт ідеальний, якщо у вас велика сім'я

Продовжуємо готуватися до Великодня. Неодмінний атрибут свята, крім інших обов'язкових страв, – здобні паски з родзинками і білкової глазур'ю. Їх традиційно печуть багато, додаючи в тісто велику кількість яєць, щоб м'якуш вийшов красивого яскраво-жовтого кольору. Готові паски спочатку мають трохи охолонути – тільки після цього їх можна виймати з форм і прикрашати білковою глазур'ю.

Рецепт паски на 1 літр молока

Реклама

Рецепт паски на літр молока
Рецепт паски на літр молока / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 2 кг борошна
  • 1 л молока
  • 30 яєць
  • 700 г вершкового масла
  • 100 г свіжих дріжджів
  • 1 кг цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 склянка родзинок
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 0,5 ч. л. меленого кардамону
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка тертого мускатного горіха

Спосіб приготування

  1. Молоко поставити на невеликий вогонь і потроху додати півтори склянки борошна. Ретельно перемішати і, коли тісто загусне, відставити остигати.
  2. Розтерти дріжджі з однією столовою ложкою цукру. Щойно вони стануть рідкими, влити в заварне тісто.
  3. Перемішати масу і поставити в тепло на 1,5 години.
  4. Потім відокремити білки від жовтків, до жовтків додати цукор і збити блендером. Додати вершкове масло і розтерти до однорідної маси.
  5. Посолити і додати родзинки, кардамон, корицю, мускатний горіх і ванільний цукор. Перемішати і влити опару.
  6. До отриманого тіста додати просіяне борошно. Місити до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук.
  7. Викласти тісто у велику миску і залишити підходити на 3 години.
  8. Змастити форми для пасок маслом і викласти тісто, що піднялося, заповнюючи приблизно на половину або на третину обсягу.
  9. Випікати паски близько 30 хвилин при температурі 210 градусів.
  10. Остудити, дістати з форм і покрити глазур'ю.

Реклама

Як зробити білкову глазур для пасок

Для цього потрібно збити міксером два білки і склянку цукру. Змастити глазур'ю верхівки пасок і прикрасити кондитерською посипкою.

Тут знайдете рецепт італійської великодньої паски панеттоне.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти