Панеттоне: як спекти італійську паску

Його печуть з м'якого дріжджового тіста із зацукрованими фруктами і родзинками

Плануєте гідно підготуватися до Великодня, цього року це буде 2 травня, тоді приготуйте панеттоне. Це італійський здобний кекс, який традиційно готують на Великдень і Різдво. Його печуть з м'якого дріжджового тіста із зацукрованими фруктами та родзинками. Процес приготування панеттоне тривалий: зробити опару і замочити сухофрукти треба напередодні ввечері. Якщо у вас є рецепт дріжджової випічки, беріть участь у нашому конкурсі та вигравайте призи.

Панеттоне: класичний рецепт

Італійська паска
Італійська паска / Фото: Depositphotos

Для опари

  • 150 мл теплої води
  • 8 г свіжих дріжджів
  • 200 г борошна
  • 0,5 ч. л. цукру

Для тіста

  • 300 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 мл теплого молока
  • 60 г свіжих дріжджів
  • 700 г борошна
  • 190 г цукру
  • Ванільний екстракт або насіння
  • 1,5 ч. л. солі
  • 12 жовтків
  • 200 мл холодного молока

Для начинки

  • 100 г родзинок
  • 100 г журавлини
  • 100 г цукатів з апельсинових кірок
  • 80 мл рому

Спосіб приготування:

  1. Зробити опару. У теплій воді розвести свіжі дріжджі. Додати цукор і борошно. Перемішати. Накрити рушником і залишити на столі на три години. Потім тісто злегка перемішати, щоб вийшов газ, що утворився. Знову накрити і залишити тісто в прохолодному місці на ніч.
  2. Змішати родзинки і журавлину. Залити гарячою водою, промити під струменем чистої води. Залити все ромом і залишити на ніч.
  3. Розвести в 50 мл теплого молока дріжджі. Перемішати і залишити на 15 хвилин. Вони мають активізуватися.
  4. Тим часом просіяти необхідну кількість борошна. У глибокій мисці розтерти жовтки з цукром. Додати до цієї суміші сіль, ванільний екстракт і холодне молоко.
  5. У жовтково-молочну суміш ввести розведені дріжджі та опару. Поступово додаючи борошно, замісити однорідне тісто. Нарізати вершкове масло кубиками і поступово, по шматочку, додати в тісто. Воно має стати в'язким, але еластичним.
  6. Додати замочені сухофрукти і цукати. Тісто перенести у велику миску. Залишити в теплому місці без протягів на три години. За цей час воно має піднятися і збільшитися втричі.
  7. Після вистоювання тісто добре об'імяти. Постійно змочуйте руки в олії, щоб воно не прилипало.
  8. Розділити його на порційні шматочки. З кожного сформувати кульку і заповнити форми не більше, ніж на третину. Тісто дуже сильно підніметься.
  9. Залишити заготовки на дві години. Після того, як тісто підійшло, можна зробити хрестоподібні надрізи зверху. Змастити розтопленим вершковим маслом.
  10. Випікати за температури 170 градусів 30-50 хвилин. Усе залежить від розміру виробів. Перевірити готовність дерев'яною шпажкою.

Як подавати панеттоне

Панеттоне подають з кавою, гарячим шоколадом або десертним вином

Тут знайдете 3 рецепти сирної запеченої паски на Великдень.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти