Головна Сьогодні

Як приготувати шпинат на гарнір: три незвичних рецепти

Рецепти смачних гарнірів зі шпинату

Зі шпинату готують безліч смачних страв – супи, пироги, салати, рулети. З цієї корисної весняної зелені виходять відмінні гарніри до м'яса, птиці та риби.

Єдине, що варто взяти на замітку, – приготований шпинат значно зменшується в розмірах. Тому вам знадобляться по-справжньому великі пучки зелені.

Рис зі шпинатом по-грецьки

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 чашка довгого рису
  • 1 цибуля ріпчаста середня
  • 2 пучка свіжого шпинату
  • 1/2 пучка кропу
  • 1/2 пучка зеленої цибулі
  • 1 лимон
  • 1 чашка оливкової олії
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У посуді, в якій готуватиметься рис, на оливковій олії обсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості.
  2. Шпинат промити, обрізати живці, крупно порубати і додати до цибулі. Готувати кілька хвилин.
  3. Всипати добре промитий рис, порізані кріп і зелену цибулю. Посолити і поперчити. Перемішати і готувати кілька хвилин.
  4. Потім влити чашку води і готувати 15 хвилин на повільному вогні. Наприкінці додати сік лимона і подавати.

Дивіться відео, як приготувати шпинатові млинці:

Весняний гарнір із зеленим горошком і шпинатом

Шпинат з зеленим горошком
Шпинат з зеленим горошком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 150 г шпинату
  • 4 чашки замороженого горошку
  • 1 червона цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • Півчашки води, в якій варився горошок
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Шпинат промити і нарізати.
  2. Закип'ятити підсолену воду в каструлі і додати зелений горошок. Після закипання варити ще хвилину, потім процідити.
  3. Очистити і нарізати червону цибулю і часник. Дрібно посікти зелену цибулю.
  4. У блендер додати півчашки води, в якій варився горошок, і три чверті відвареного горошку. Посолити і поперчити. Подрібнити.
  5. Нагріти оливкову олію, додати червону цибулю і часник. Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини.
  6. Додати шпинат. Помішувати, поки не випарується рідина. Перекласти в тарілку.
  7. Нагріти оливкову олію, додати прокручений горошок і готувати ще 30 секунд.
  8. Додати цілий горошок і шпинат з цибулею. Розмішати, посолити і поперчити.
  9. Додати зелену цибулю, розмішати і зняти з вогню.

Вершковий шпинат з пармезаном

Шпинат з вершками і сиром
Шпинат з вершками і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 250 г молодого шпинату
  • 30-40 г пармезану
  • Половина маленької цибулини
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 60 мл вершків
  • Щіпка натертого мускатного горіха
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Шпинат ретельно промити і обсушити.
  2. Натерти пармезан.
  3. Цибулю почистити і дуже дрібно порубати.
  4. Нагріти сковорідку, додати масло.
  5. Додати нарізану цибулю, смажити до м'якості.
  6. Додати шпинат і готувати, помішуючи, 5 хвилин, поки не випарується вся рідина.
  7. Посолити, влити вершки, зменшити вогонь, розмішати і готувати ще 3-4 хвилини.
  8. Всипати натертий пармезан, розмішати і тушкувати ще 3-4 хвилини.
  9. Додати мускатний горіх, розмішати і зняти з вогню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти