Хочете приготувати смачні домашні хачапурі, але не бажаєте витрачати багато часу і сил? Тоді спечіть їх з готового листкового тіста.
Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес триває не менше ніж дві години. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.
Простий рецепт хачапурі з листкового тіста
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 307 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г дріжджового листкового тіста
- 1 яйце
- 500 г сулугуні (адигейського сиру або бринзи)
- Борошно
- Вершкове масло
Спосіб приготування:
- На присипаній борошном поверхні розкачайте з листкового тіста квадратні коржі товщиною 3-5 мм.
- В середину коржів викладіть начинку з тертого сиру зі злегка збитим яйцем.
- Загорніть краї коржів у вигляді конверта і зліпіть їх так, щоб начинка всередині залишилася відкритою.
- Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці до золотистого кольору.
Як подавати хачапурі
Гарячі хачапурі змастіть вершковим маслом і відразу ж подавайте.
Дивіться відео про секрети приготування хачапурі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкі хачапурі на грилі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати хачапурі по-аджарськи.