Що приготувати з гарбуза: три рецепти для осіннього сніданку

Кращі рецепти ранкових страв з гарбуза

Страви з гарбуза популярні в усьому світі. З помаранчевого осіннього овоча варять супи, додають його в рагу і каші, готують з ним салати і закуски.

Ми поділимося рецептами кращих сніданків з гарбуза, які припадуть до смаку всій вашій родині.

Реклама

Гарбузова каша на кокосовому молоці

Каша з гарбузом
Каша з гарбузом

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 350 г кукурудзяної крупи
  • 500 г мускатного гарбуза
  • 70 г вершкового масла
  • 150 г кокосового молока
  • Сіль
  • 50 г цукру
  • 100 г сушеної журавлини або родзинок
  • Горіхи – за смаком
  • Ягоди – по сезону

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть кукурудзяну крупу дрібного помелу.
  2. Тим часом наріжте кубиками гарбуз, додайте вершкове масло і поставте на 20 хвилин у розігріту до 180 ºС духовку.
  3. Подрібніть горіхи, запечений гарбуз потовчіть до отримання однорідної маси, додайте трохи кокосового молока, сіль і перець.
  4. Влийте залишки молока і нагрійте.
  5. Викладіть гарбузову кашу на тарілку, прикрасьте журавлиною, горішками і ягодами.

Оладки з гарбузом і яблуками

Гарбузові оладки
Гарбузові оладки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза
  • 2 яйця
  • 2 яблука
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ст. борошна
  • Сметана – для подачі
  • Сіль
  • Рослинна олія

Дивіться відео, як приготувати гречані млинці з гарбузом:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз і яблука очистіть, натріть на тертці.
  2. Збийте яйця з цукром і перемішайте з гарбузом і яблуками, посоліть. Додайте борошно і все добре перемішайте. Тісто має бути схоже на густу сметану.
  3. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте оладки до рум'яної скоринки на середньому вогні з обох сторін. Відразу ж подавайте зі сметаною.

Сирна запіканка з гарбузом

Гарбузова запіканка
Гарбузова запіканка

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 250 г м'якоті гарбуза
  • 300 г сиру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. манки
  • 50 г родзинок
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 ст.л. цукру
  • Вершкове масло – для змащування форми
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. М'якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками. Скласти нарізаний гарбуз в каструлю і залити невеликою кількістю води. Поставити на вогонь і варити до м'якості.
  2. Поки гарбуз готується, викласти в глибоку миску сир. Розім'яти його виделкою, додати сметану і ретельно перемішати. Потім додати запарені родзинки, яйця і цукор, ще раз перемішати.
  3. Злити рідину з гарбуза і розім'яти її в пюре. Отримане пюре трохи остудити і додати до сирної маси разом з манкою.
  4. Форму для випічки змастити маслом і викласти сирну масу. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати близько 30 хвилин, до золотистого кольору.
  5. Перед подачею сирно-гарбузову запіканку остудити і подавати разом зі сметаною. За бажанням посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий мармелад, а також ділилися рецептом печінкового паштету з гарбузом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти