I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Петрів піст-2020: три рецепти пісних вареників

Готуємо вареники з картоплею та грибами, капустою і вишнями

Петрів піст-2020 триватиме з 15 червня по 11 липня. Протягом цього часу церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Проте, овочі, фрукти, гриби, крупи і бобові дозволені. Можна їсти рибу і морепродукти, але тільки не по середах і п'ятницях.

Смачні домашні вареники – прекрасний варіант для вечері під час посту. Якщо ви зварите не всі, викладіть заготовки на тацю і заморозьте. Відправте вареники в пакети і зберігайте у морозильній камері.

Реклама

Пісні вареники з картоплею та грибами

Цікава і соковита начинка, як і особистість Водоліїв
Цікава і соковита начинка, як і особистість Водоліїв

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Реклама
  • 500 г борошна
  • 200 мл води
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Дрібка солі
  • 5 шт. картоплі
  • 200 г грибів
  • 2 шт. ріпчастої цибулі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте просіяне борошно, воду, олію і сіль. Замісіть тісто для вареників, загорніть його в плівку та відкладіть, поки готується начинка.
  2. Очистіть картоплю, наріжте і відваріть до готовності. Розімніть до пюре.
  3. Цибулю і гриби наріжте, обсмажте на сковороді до м'якості. Перемішайте з картопляним пюре.
  4. Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні, виріжте кружечки. Розкладіть зверху начинку і позліплюйте краї.
  5. Потім вареники опустіть у киплячу підсолену воду, варіть на слабкому вогні п'ять-сім хвилин після закипання.
  6. Вареники можна подавати зі смаженою цибулею і зеленню.

Дивіться відео, як зробити дріжджові вареники з халвою:

Реклама

Пісні вареники з молодою капустою

Овни люблять овочі, їхня начинка для вареників – капуста
Овни люблять овочі, їхня начинка для вареників – капуста

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 200 мл води
  • 700 г молодої капусти
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 2-3 ст.л. олії
  • 500 г борошна
  • 1 г меленого перцю
  • 2 ч. л. солі
  • 30 г кропу
  • 1 зубчик часнику

Спосіб приготування:

  1. У каструльку влийте воду, додайте 1 ч. ложку солі і закип'ятить.
  2. Просійте борошно в миску. Влийте окріп і замісіть тісто.
  3. Влийте 2-3 ст. ложки олії. Помістіть тісто в пакет. Залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  4. Капусту нашаткуйте, цибулю наріжте кубиками.
  5. У сковороду влийте олію. Обсмажте цибулю до м'якості і прозорості.
  6. Додайте капусту. Відразу перемішайте її з гарячою цибулею. Тушкуйте капусту на середньому вогні, помішуючи, до м'якості, близько 10 хвилин.
  7. Наприкінці посоліть і поперчіть за смаком. Додайте видавлений через прес часник. Начинка готова.
  8. Тісто розділіть на кілька частин. З кожної частини скачайте ковбаску. Кожну ковбаску розріжте на шматочки.
  9. З кожного шматочка розкачайте млинець. На серединку викладіть 1 ст. ложку капустяної начинки. Заліпіть краї. Так само зробіть з усією начинкою і тістом.
  10. Вареники можна заморозити про запас або зварити у підсоленій воді. Після варіння вареники вийняти з води. Викласти в миску і додати трохи олії, щоб не злипалися.

Пісні вареники з вишнями

Вареники з вишневою начинкою
Вареники з вишневою начинкою

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 400 г вишні
  • 2,5 склянки борошна
  • 200 мл води
  • 50 мл олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сіль, олію та воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Висипати половину борошна, швидко мішаючи масу ложкою.
  3. Залишок муки розсипте по столу і замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним і м'яким.
  4. Розкачайте тісто в тонкий пласт, видавіть склянкою кружальця.
  5. У центр кожного кружечка покладіть невелику гірку ягід, посипте цукром і зліпіть вареники. Якщо ви видаляли кісточки, можна присипати начинку дрібкою борошна для згущення соку.
  6. Відваріть заготовки в підсоленій воді приблизно 5 хвилин після закипання, періодично помішуючи, щоб не злиплися.
  7. Подавайте вареники з медом, цукром, цукровою пудрою або сиропом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками і склали календар харчування під час посту Петра і Павла.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти