Головна Сьогодні

Петрів піст-2020: рецепти пісної випічки з вишнею

Готуємо шоколадний пиріг, кекс і штрудель з витяжного тіста

Петрів піст-2020 триває з 15 червня по 11 липня. Протягом цього періоду церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Зате овочі, фрукти, гриби, крупи і бобові дозволені. Можна їсти рибу і морепродукти, але тільки не по середах і п'ятницях.

Якщо під час посту ви захочете приготувати що-небудь до чаю, зверніть увагу на наші рецепти смачної домашньої випічки з вишнею, яка готується без додавання вершкового масла, молока і яєць.

Пісна випічка: шоколадно-вишневий пиріг

Пиріг з шоколадом і вишнею
Пиріг з шоколадом і вишнею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 1,5 склянки цукру
  • 2 склянки води
  • 3/4 склянки олії
  • 1/2 склянки какао-порошку
  • 1 ч. ложка солі
  • 2 ч. ложки соди або 4 ч. ложки розпушувача
  • 2 ст. ложки білого винного або яблучного оцту
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 400 г вишень без кісточок
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Вишні розморозити і злити сік.
  2. У великій мисці змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ваніль, сіль, соду і какао.
  3. Змішати воду, оцет і олію, влити в суху суміш і перемішати до однорідності.
  4. Круглу форму для випічки застелити пергаментним папером. Вилити в неї половину тіста, розкласти на ньому вишню, рівномірно розподілити тісто.
  5. Випікати пиріг в розігрітій до 180° С духовці протягом 40-50 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  6. Остудити корж і дати йому постояти протягом 5-6 годин. Посипати просіяною цукровою пудрою.

Дивіться відео, як легко вийняти кісточки з вишень:

Пісний кекс з вишнею без масла і яєць

Пісний вишневий кекс
Пісний вишневий кекс
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 100 г заморожених вишень (можна будь-яких інших ягід)
  • 3/4 склянки вишневого сиропу від варення
  • 2 склянки борошна
  • 7 ст. ложок олії
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 12 ст. ложок теплої води
  • Пакетик ванільного цукру
  • Кориця
  • Цукрова пудра або кокосова стружка для посипання

Спосіб приготування:

  1. Сироп змішати з теплою водою і олією.
  2. Всипати борошно, ванільний цукор, корицю і розпушувач. Перемішати до однорідної маси. Додати вишні, ще раз перемішати.
  3. У змащену олією форму викласти тісто. Випікати 35 хвилин при 180° С.
  4. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.

Пісний вишневий штрудель

Штрудель з вишнею і шоколадом
Штрудель з вишнею і шоколадом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г заморожених вишень
  • 125 г борошна
  • Дрібка солі
  • 1 ложка олії плюс для змащування
  • 100 мл теплої води
  • 50 г родзинок
  • Міцний чай
  • 100 г меленого мигдалю
  • Мелена кориця
  • 50 г цукру
  • Мигдальні пелюстки

Спосіб приготування:

  1. Покладіть ягоди в миску і розморозьте.
  2. Борошно посоліть, зробіть ямку, влийте ложку олії і теплу воду. Місіть, поки тісто не почне відлипати від рук.
  3. Потім насипте на стіл трохи борошна, викладіть тісто і почніть сильно місити. Якщо тісто липне, додайте борошно, але потроху. Місіть близько 10 хвилин, вдаряючи об стіл. Змастіть теплу миску маслом, викладіть в неї м'яке тісто, накрийте плівкою і залиште на півгодини.
  4. Родзинки залийте міцним чаєм і дайте настоятися 30 хвилин.
  5. Розстеліть рушник на столі, покладіть на середину трохи борошна і проведіть рукою по рушнику кілька разів. Борошно розподілиться рівномірно. Тепер покладіть тісто, розкачайте і переверніть. Знову розкачайте і знову переверніть. Коли пласт стане дуже тонким, відкладіть качалку і розтягуйте тісто руками, від середини до країв, тримаючи його в долонях.
  6. Розтягніть тісто до розмірів рушника. Цієї кількості вистачить рівно на розмір рушника, але якщо ви початківець, збільшіть пропорцію вдвічі, буде простіше. Тоді зайві товсті краї можна буде підрізати ножицями під розмір рушника. Якщо ви взяли рушник з малюнком, малюнок крізь правильно розтягнуте тісто буде добре видно.
  7. На тісто насипте мелений мигдаль, потім родзинки, вишні без рідини, трохи мигдальних пелюстків для хрускоту. Посипте невеликою кількістю кориці і цукром.
  8. Важливо, щоб начинка не доходила до країв кілька сантиметрів. Шматок тіста на останній виток теж потрібно залишити вільним. Почніть згортати рулет за допомогою рушника.
  9. Готовий рулет перекладіть в змащену маслом форму, змастіть маслом, посипте цукровим піском і мигдальними пелюстками.
  10. Тепер відправте в духовку на 40 хвилин при 190 ° С. Дайте штруделю трохи постояти і подавайте його теплим.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати вареники з вишнею.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти