Це коли залежалися яблука, є лаваш і хочеться справді вишуканого десерту. Тоді треба приготувати штрудель – класичний десерт, перевірений часом. Це один з найвідоміших пирогів-рулетів з яблуками серед усіх, що існують. Звісно, щоб усе виконати так, як того вимагає класичний рецепт, потрібні родзинки та кориця.
Штрудель з лаваша з яблуками
Інгредієнти для основи
- 2 листи лаваша (100 г)
- 30 г вершкового масла
- 3 пісочних печива (або сухарі з білого хліба)
Для начинки
- 400 г яблук (3 шт.)
- 30 г вершкового масла
- 30 г родзинок
- 2-3 ст. л. цукру
- 2 ст. л лимонного соку
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 0,5 ч. л. кориці
Спосіб приготування
- Яблука очистити, нарізати невеликими тонкими шматочками, перемішати з лимонним соком. Покласти на сковороду з розтопленим вершковим маслом.
- Всипати цукор, ванільний цукор, корицю і смажити до м'якості яблук. Додати родзинки, перемішати.
- Зібрати штрудель. Розгорнути лаваш, змастити розтопленим маслом.
- Викласти яблука і подрібнене печиво. Згорнути в рулет.
- Покласти на деко, обов'язково змастити зверху розтопленим маслом.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, готувати 10-20 хвилин.
Також спробуйте спекти мигдалевий пиріг з кропивою за рецептом Григорія Германа.
А от як повернути свіжість лавашу та 10 рецептів з ним знайдете тут.
Читайте також:
- 15 рецептів домашнього печива – від ретровипічки до сучасної трендової
- 15 секретів ідеального домашнього печива. Один з них – не треба надто інтенсивно замішувати тісто
- Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків
- Шифоновий бісквіт – як спекти найповітрянішу та найніжнішу випічку
- Як приготувати ідеальну випічку з листкового тіста: 5 важливих лайфхаків