Рецепти десертів з полуницею напевно всім відомі. А ось чи знаєте ви, що з цією ягодою можна зробити незвичайний салат з додаванням запеченого курячого філе і сиру камамбер? Така страва легко готується, але приємно здивує своїм смаком. Це ідеальний варіант для святкової літньої вечері на свіжому повітрі.
Салат з полуницею, грудкою і сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 273 ккал на 100 г
Складові:
- 5-6 ягід полуниці
- 1 пучок руколи
- 1 куряче філе
- 100 г брі або камамберу
- Жменя кедрових горіхів
- Сіль, перець – за смаком
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1/2 ст.л. винного оцту
- Трохи бальзамічного соусу
- Сіль, мелена суміш перців – за смаком
Дивіться відео, як зробити полуничну піцету:
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, натерти сіллю і меленим перцем, залишити на 15 хвилин.
- Запікати філе з двох сторін на грилі до золотистого кольору.
- Камамбер або брі готувати на грилі протягом 2-3 хвилин.
- Полуницю і салат помити і обсушити.
- Полуницю нарізати тонкими скибочками, руколу порвати руками.
- На руколу з полуницею викласти шматочки курки і камамберу, посипати кедровими горішками.
- Змішати оливкову олію, винний оцет, сіль, перець і полити салат. Скропити бальзамічним соусом.
Корисна порада
Кедрові горіхи можна попередньо підсушити на сковороді.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом качиного філе з полуничним соусом. Сьогодні.Lifestyle також писали, що приготувати з кислої полуниці.