Головна Сьогодні

Рецепт простого варення з абрикосів з желатином

Готуємо абрикосове варення на желатині без води

Абрикосове варення дуже смачне та ароматне. Існують різні способи його приготування, але один з найпростіших рецептів – на желатині.

Щоб зберегти якомога більше користі абрикосів в варенні, його не варто варити занадто довго – в ідеалі плоди, перемішані з цукром, слід довести до кипіння і проварити кілька хвилин.

Варення з абрикосів з желатином

Абрикосове варення на желатині
Абрикосове варення на желатині
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 164 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг абрикосів
  • 50 г порошкового желатину
  • 2 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси промийте і видаліть кісточки.
  2. Пропустіть плоди через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Викладіть отримане пюре у велику каструлю.
  3. Цукор змішайте з желатином і засипте цієї сухою сумішшю абрикоси.
  4. Залиште пюре приблизно на 8 годин.
  5. Помістіть суміш на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
  6. Проваріть 5 хвилин, знімаючи пінки, розкладіть в стерилізовані банки, закатайте і дайте охолонути.

Як подавати абрикосове варення

Варення з абрикосів на желатині можна не тільки їсти разом з чаєм, додавати в млинці і намазувати на хліб, але і використовувати для приготування домашньої випічки і тортів.

Дивіться відео, як зробити варення з екзотичних продуктів:

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також писали, чим корисна курага .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти