Ризото з овочами – смачна італійська страва, яке не відніме багато часу і сил. Ми пропонуємо зробити його з помідорами, базиліком, білим вином і пармезаном.
Для приготування ризото найкраще підходять італійські сорти рису: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.
Овочеве ризото
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 117 ккал на 100 г
Складові:
- 1 ріпчаста цибуля
- 4 середніх помідора
- 1/2 склянки листочків зеленого базиліка
- 1 1/5 л курячого бульйону
- 150 мл білого вина
- 2 ст.л. оливкової олії
- 400 г рису арборіо
- Пармезан
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте в сотейнику з високими бортиками олію і обсмажити цибулю 5-7 хвилин – до м'якості.
- Додайте в каструлю рис і добре перемішайте, щоб всі зернятка просочилися олією. Готуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Влийте вино, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Додавайте гарячий бульйон невеликими порціями в міру набрякання рису, готуйте ще 20 хвилин.
- Томати ошпарьте, зніміть шкірку, наріжте. Додайте до ризото за 3-4 хвилини до готовності рису.
Як подавати ризото
Зніміть ризото з вогню, залиште на 2 хвилини, потім додайте до смаку спеції, різаний базилік і тертий сир. Подавайте на стіл, прикрасивши тонкою стружкою пармезану.
Дивіться відео, як приготувати ризото з зеленим горошком:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з лисичками . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом ризото від Гордона Рамзі .