Головна Сьогодні

Рецепт картопляного супу з цибулею-пореєм від Джулії Чайлд

Джулія Чайлд – відома американська телеведуча і шеф-кухар

Картопляний крем-суп з цибулею-пореєм – відмінна страва для літнього обіду. Завдяки додаванню лимонного соку і сметани він має делікатну кислинку і добре освіжає в спеку.

Щоб зробити суп більш легким, використовуйте воду замість бульйону.

Картопляний суп з пореєм

Картопляно-цибулевий суп
Картопляно-цибулевий суп
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 53 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 столові ложки рафінованої олії
  • 4-5 середніх картоплин, очищених і грубо нарізаних
  • 3 великих цибулі-порею, очищених і тонко нарізаних
  • 6 склянок овочевого або курячого бульйону
  • Сіль за смаком
  • 1-2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1/2 чашки жирних вершків
  • 1/2 склянки крем-фреш або сметани
  • 1/3 склянки порізаної петрушки або зеленого лука

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей та картоплю.
  2. Готуйте, періодично помішуючи, поки овочі не почнуть розм'якшуватися і злегка підрум'яняться, приблизно від 8-12 хвилин.
  3. Додайте овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30-40 хвилин або поки овочі не стануть м'якими.
  4. Подрібніть до отримання однорідної маси, використовуючи блендер.
  5. Додайте вершки і приправте за смаком сіллю і лимонним соком.

Як подавати картопляний суп

Розлийте картопляний суп в миски і доповніть ложкою крем-фреш або сметани і великий жменею рубаною петрушки.

Дивіться відео, як зварити сирний суп з овочами:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Нісуаз" від Джулії Чайлд.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Популярні статті

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти