Качине філе з ягідним соусом і бланшованою спаржею – ідеальний рецепт для святкового літнього обіду. Ця страва готується з мінімуму інгредієнтів, але приємно здивує вас своїм вишуканим смаком. Головне, не пересушити качину грудку на сковороді – м'ясо повинно залишатися ніжним і соковитим.
Качине філе з полуничним соусом
Час приготування:
- 15-20 хвилин
Калорійність:
- 123 ккал на 100 г
Складові:
- 150 г філе качки
- 3 пагони спаржі
- Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
- 30 г червоного сухого вина
- 100 г полуниці
- 20 г цукру
- 50 мл води
Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:
Спосіб приготування:
- Качине філе посолити, поперчити, обсмажити на сковорідці. Довести до 70%-вої готовності, так, щоб м'ясо було трохи з кров'ю.
- Спаржу очистити, бланшувати, викласти на тарілку.
- Філе качки нарізати на скибочки, викласти на спаржу, полити полуничним соусом.
- Для соусу взяти вино, додати цукор, нарізану полуницю і воду, кип'ятити протягом 5-7 хвилин. Потім перебити в блендері і полити філе.
Корисна порада
Замість качки можна взяти філе індички. В цьому випадку вам потрібно буде довести м'ясо до повної готовності.
Нагадаємо. раніше ми ділилися рецептом галети з полуницею, брі, медом і чебрецем. Сьогодні.Lifestyle також писали, що приготувати з кислої полуниці.