Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з гречки, скористайтеся нашим рецептом. М'ясні тефтелі з цієї популярною крупою – чудова ідея, як урізноманітнити домашнє меню. Вони запікаються в духовці під сметанно-томатним соусом.
М'ясні тефтелі з гречкою у духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 241 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 склянки гречаної крупи
- 500 г м'ясного фаршу
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 ст.л. сметани
- 3 ст. л. томатного соусу
- 1/2 склянки води
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Зварити гречану крупу до напівготовності.
- Нарізати і обсмажити цибулю.
- У м'ясний фарш підмішати яйце, обсмажену цибулю і гречку. Посолити і поперчити. Зробити кульки.
- Покласти кульки в форму для випічки. Поставити в духовку на 15 хвилин.
- Тим часом змішати соус: сметану, томатний соус, воду і перемішати до однорідного стану.
- Після 15 хвилин випікання дістати котлети і полити їх соусом, потім готувати ще 10-15 хвилин.
З чим подавати тефтелі
Гарним доповненням до страви стануть свіжі або запечені овочі.
Дивіться відео, як приготувати оладки з гречки та гарбуза:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаній дієті. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною.