Шашлик зі свинячої шиї – найсоковитіший і найсмачніший. Якщо ви готуєте шашлик вперше, вибирайте саме цей рецепт, адже свинину практично неможливо зіпсувати.
Професійні кухарі радять не нарізати м'ясо занадто дрібно (інакше шашлик буде сухим) і занадто крупно (зовні м'ясо може підгоріти, а всередині при цьому не прожаритися). Відмінний орієнтир – сірникова коробка.
Шашлик зі свинини: рецепт
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 184 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг свинячого ошийка
- Сіль, мелений чорний перець
- 2-3 великі цибулини
- 3-4 середніх помідора
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст.л. лимонного соку
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Спосіб приготування:
- М'ясо помити, обсушити і нарізати шматочками середнього розміру. Додати сіль і мелений перець, перекласти в керамічний або емальований посуд.
- Цибулю і помідори помити, почистити і нарізати великими кільцями. Змішати з м'ясом. Поставити маринуватися на 3-4 години в прохолодне місце.
- Часник почистити і пропустити через прес. Змішати з сіллю і лимонним соком.
- Нанизати м'ясо на шампури і смажити над деревним вугіллям без вогню до готовності, періодично поливаючи лимонно-часниковою сумішшю. Це займе близько 20 хвилин.
- Подавати шашлик з будь-яким соусом на свій смак.
Корисна порада
Не нанизуйте м'ясо на холодні шампури. Потримайте їх хвилин п'ять над вугіллям: в такому випадку дірочки на м'ясних шматках від проколів будуть відразу ж запечатуватися і не випустять назовні м'ясний сік.
Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик:
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати кращий маринад для шашлику . Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді .