Шукаєте простий, але ефектний рецепт для святкової вечері? Тоді запечіть рибне філе удуховці під горіховою скоринкою. Зелень, часник і вершкове масло надають цій страві приголомшливого аромату.
Для запікання можна використовувати як червону рибу, так і білу. Лосось або сібас підійдуть ідеально.
Риба під фісташковою скоринкою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 239 ккал на 100 г
Складові:
- 800 г рибного філе
- 120 г вершкового масла
- 70 г очищених фісташок
- 30 г несмаженого очищеного мигдалю
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 5 гілочок петрушки
- 100 г панірувальних сухарів
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Очистити і дрібно нарізати цибулю. Обсмажити на слабкому вогні з 2 ст. л. вершкового масла впродовж 10 хвилин.
- Розігріти духовку до 160 °С. Подрібнити фісташки і мигдаль в крихту.
- Очистити і подрібнити часник. Дрібно посікти петрушку і листочки чебрецю.
- Змішати смажену цибулю, часник, мигдаль, фісташки, зелень, панірувальні сухарі, сіль і вершкове масло кімнатної температури.
- Посолити і поперчити рибу, викласти в застелену пергаментом форму. На рибу рівним шаром викласти масло з горіхами, цибулею і часником.
- Поставити в центр духовки і запікати 15-20 хвилин – залежно від товщини філе риби.
Корисна порада
Подрібнюйте горіхи так, щоб траплялися і дрібні, і великі шматочки.
Дивіться відео, як зробити трояндочки з лосося з фісташками:
Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.