I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з гречки: рецепти смачних і оригінальних страв

Кращі ідеї домашніх страв з гречки

Гречка – гарнір, який підходить до чого завгодно . Але ця улюблена багатьма каша може бути не тільки доповненням до страви. Відео з покроковими рецептами з гречки дивіться нижче.

Читайте також:

Реклама

Для всіх страв гречану крупу потрібно буде відварити. Перед варінням гречку слід добре промити кілька разів. Зазвичай на стакан гречки потрібно дві склянки води. Якщо ви не хочете відміряти інгредієнти склянками, просто залийте крупу холодною водою на два пальці. Зазвичай час приготування гречки на газовій плиті займає 15-20 хвилин.

Гречаники з м'ясним фаршем

Гречаники з фаршем
Гречаники з фаршем

Це м'ясні котлети, але головний інгредієнт в них – гречка.

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г м'яса
  • 150 г гречаної крупи
  • 2 яйця
  • 2 цибулини
  • 1/2 склянки борошна
  • 1 ст.л. олії
  • Сіль, перець

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відварити гречку, потім зробити м'ясний фарш з цибулею і додати туди яйця, сіль і перець за смаком.
  2. Потім зліпити невеликі котлети, запанірувати їх в борошні і відправити на сковороду.
  3. Через 20 хвилин гречаники будуть готові, тільки не забувайте перевертати їх.

Гречана запіканка

Гречана запіканка
Гречана запіканка

Таку гречану запіканку можна готувати з м'ясом, грибами або сиром – що більше до смаку.

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 350 г гречки
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Відварити гречку.
  2. Змішати яйця зі сметаною, додати готову кашу і спеції за смаком.
  3. Викласти в форму для запікання, змащену маслом. Відправити в духовку на 20 хвилин.

Гречана ковбаса

Домашня ковбаса
Домашня ковбаса

Ще одне незвичайне, але смачна страва – домашня гречана ковбаса.

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 240 г гречки
  • 700 г курячої печінки
  • 100 г сала
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. олії
  • Сіль, перець
  • 1.5 м оболонки для ковбаси

Спосіб приготування:

  1. До подрібненої печінки потрібно додати варену гречку, смажене сало з цибулею, спеції за смаком і тертий часник.
  2. Цією сумішшю потрібно начинити оболонку для ковбаси і поставити варитися на 20 хвилин.
  3. Потім ковбасу слід підсмажити на сковороді до скоринки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаної дієті . "Сьогодні" також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти