I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт пісочного пирога з консервованими абрикосами і мигдалем

Готуємо тарт з франжипаном і фруктами від кондитера Олександра Селезньова

Солодкий пісочний тарт з мигдальним кремом і консервованими абрикосами – це дуже смачний домашній десерт, який буде доречним в будь-яку пору року.

Тісто для пирога можна замісити заздалегідь, воно прекрасно зберігається в холодильнику до трьох днів. У потрібний момент залишиться тільки розкачати і збити мигдальний крем – це займає не більше 15 хвилин.

Реклама

Рецепт мигдалевого тарта з абрикосами

Пиріг з абрикосами
Пиріг з абрикосами

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 200 г пшеничного борошна
  • 50 г дрібного цукру
  • 100 г дуже холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. крижаної води

Для крему:

  • 125 г смаженого мигдалю
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 яйця
  • 300 г консервованих половинок абрикосів
  • 1 ст.л. цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста в чаші блендера змішати борошно, цукор і вершкове масло, збити до однорідної крихти. Додати жовток.
  2. Замісити тісто, при необхідності додаючи крижану воду по 1 ч.л., і зібрати тісто в кулю. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  3. Розігріти духовку до 180 °С. Розкачати тісто діаметром на 3-4 см більше форми.
  4. За допомогою качалки перемістити тісто в форму і щільно утрамбувати. Сформувати бортики і зробити проколи вилкою, щоб тісто не здулося. Поставити в духовку на 10 хвилин.
  5. Для крему мигдаль змолоти в борошно або дрібну крихту, наскільки дозволяє комбайн.
  6. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати цедру і яйця по одному, добре збиваючи після кожного.
  7. Ввести мигдаль і швидко збити протягом 30 секунд.
  8. Вилити крем в гарячу форму, зверху додати половинки абрикосів і поставити в духовку на 45-55 хвилин до готовності.
  9. Остудити в формі до кімнатної температури, потім перемістити на блюдо. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.

Корисна порада

Щоб легше подрібнити горіхи, можна додати в блендер 1 ч.л. цукру, тоді мигдаль не збиратиметься в грудочки.

Дивіться відео, як спекти мигдальні тістечка:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти манник на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти