Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Рецепт пісочного пирога з консервованими абрикосами і мигдалем

Готуємо тарт з франжипаном і фруктами від кондитера Олександра Селезньова

Солодкий пісочний тарт з мигдальним кремом і консервованими абрикосами – це дуже смачний домашній десерт, який буде доречним в будь-яку пору року.

Тісто для пирога можна замісити заздалегідь, воно прекрасно зберігається в холодильнику до трьох днів. У потрібний момент залишиться тільки розкачати і збити мигдальний крем – це займає не більше 15 хвилин.

Рецепт мигдалевого тарта з абрикосами

Пиріг з абрикосами
Пиріг з абрикосами / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 50 г дрібного цукру
  • 100 г дуже холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. крижаної води

Для крему:

  • 125 г смаженого мигдалю
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 яйця
  • 300 г консервованих половинок абрикосів
  • 1 ст.л. цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста в чаші блендера змішати борошно, цукор і вершкове масло, збити до однорідної крихти. Додати жовток.
  2. Замісити тісто, при необхідності додаючи крижану воду по 1 ч.л., і зібрати тісто в кулю. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  3. Розігріти духовку до 180 °С. Розкачати тісто діаметром на 3-4 см більше форми.
  4. За допомогою качалки перемістити тісто в форму і щільно утрамбувати. Сформувати бортики і зробити проколи вилкою, щоб тісто не здулося. Поставити в духовку на 10 хвилин.
  5. Для крему мигдаль змолоти в борошно або дрібну крихту, наскільки дозволяє комбайн.
  6. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати цедру і яйця по одному, добре збиваючи після кожного.
  7. Ввести мигдаль і швидко збити протягом 30 секунд.
  8. Вилити крем в гарячу форму, зверху додати половинки абрикосів і поставити в духовку на 45-55 хвилин до готовності.
  9. Остудити в формі до кімнатної температури, потім перемістити на блюдо. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.

Корисна порада

Щоб легше подрібнити горіхи, можна додати в блендер 1 ч.л. цукру, тоді мигдаль не збиратиметься в грудочки.

Дивіться відео, як спекти мигдальні тістечка:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти манник на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти