Головна Сьогодні

Масляна-2020: три рецепта ажурних млинців на кефірі

Ніжні млинці з дірочками

Масляна в 2020 році розпочався 24 лютого і триватиме до 1 березня. Головне частування цього свята – млинці з різними начинками – сирною, рибною, горіховою або фруктової. При цьому церковний статут уже забороняє вживати м'ясо, адже відразу після Масниці стартує Великий піст .

Ми пропонуємо зробити до свята млинці на кефірі. Вони зазвичай більш товсті, ніж ті, що приготовані на воді або на молоці. Щоб млинці вийшли ажурними, в тісто додають окріп і соду – так при випічці утворюються дірочки.

Ніжні млинці на кефірі

Млинці на кефірі з дірочками
Млинці на кефірі з дірочками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка окропу
  • 2 яйця
  • 1,5-2 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. соди
  • 2 ст.л. олії
  • 0,5 ч.л. солі

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, додайте в них сіль, окріп і кефір.
  2. В добре збиту суміш додайте просіяне борошно, змішане з содою, цукор і олію. Суміш перемішати, щоб не було грудочок.
  3. Пекти млинці на сковорідці, змащеній олією.

Дивіться відео, як приготувати дріжджові млинці з медом:

Заварні млинці на кефірі

Млинці на кефірі заварні
Млинці на кефірі заварні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру
  • 2 склянки борошна
  • 1 склянку окропу
  • 2 яйця
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2-3 ст. л. олії
  • Сіль, цукор за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кефір, яйця, борошно, сіль і цукор перемішати.
  2. У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто.
  3. Далі в тісто потрібно додати 2-3 ст. л. олії і перемішати так, щоб не було грудочок.
  4. Випікати млинці на розпеченій сковорідці, змащеній олією.

Млинці на кефірі без окропу

Млинці на кефірі з содою
Млинці на кефірі з содою
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 0.5 л кефіру
  • 1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • Сіль, сода – по половині чайної ложки
  • 2 ст. л. олії
  • Маленький шматочок сала для змазування сковороди

Спосіб приготування:

  1. Відокремити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник, а жовтки збити з цукром.
  2. Додати кефір кімнатної температури. Перемішати.
  3. Поступово додати борошно, помішуючи.
  4. Додати соду, гашену оцтом, і олію.
  5. Дістати з холодильника білки, додати дрібку солі і збити до піни.
  6. Вилити в тісто і ніжно перемішати, щоб збереглася піна.
  7. Шматочком сала на вилці змастити гарячу сковороду і випікати млинці.

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами, як приготувати смачні млинці . "Сьогодні" також писали, як вибрати курячі яйця для млинців .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти