Масляна в 2020 році пройде з 24 лютого по 1 березня. Протягом усього тижня прийнято налягати на різні млинці – з сиром, рибою, медом, ікрою та іншими смачними начинками.
Звичайно, у всіх є свої фірмові рецепти і секрети приготування смачних млинців. Але ці поради допоможуть зробити страву ще краще.
Як зробити млинці ніжними і смачними
- Тісто краще перемішувати віночком, а не міксером, тоді млинці виходять більш легкі і тонкі.
- Не забувайте класти в тісто як сіль, так і цукор. Якщо буде солона начинка, солі кладеться більше і навпаки.
- Тонкі млинці на молоці краще виходять, якщо сковороду промазати шматочком несолоного сала.
- Тісто потрібно зачерпувати невеликим ополоником, наливати його в середину сковороди і трохи покрутити її, щоб тісто рівномірно розлилося по всій поверхні.
- "Мереживні" млинці виходять так: 100 г кефіру змішати з 100 г борошна і содою на кінчику чайної ложки, влити в нього стільки окропу, щоб воно стало консистенції кефіру.
- Якщо немає можливості смажити на спеціальній борошна, то не забувайте звичайну попередньо прожарити і дати охолонути. Тоді млинці не будуть прилипати.
- Щоб уникнути грудочок в тісті, борошно просівають перед замісом.
Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:
Рецепт найсмачніших млинців на Масляну
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 232 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 10 яєць
- 330-350 г борошна
- 2-3 ст.л. цукру
- Сіль
- 100-150 мл олії
Спосіб приготування:
- Перемішайте яйця з цукром і сіллю.
- Частинами додайте просіяне борошно і молоко і розмішайте, щоб не було грудочок.
- В кінці влийте олію.
- Смажте млинці на гарячій сковороді з олією з двох сторін. Коли краю підрум'яняться, млинець можна перевертати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати борошно для млинців. "Сьогодні" також ділилися рецептами млинців від Юлії Висоцької .