Сливове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Як приготувати його в домашніх умовах, розповів телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.
Перший секрет – збирати сливи потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.
Другий секрет – Не мийте фрукти. Замість цього протріть кожну сливу чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.
Сливове вино без кісточок
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 кг слив
- 1 л води
- 100-300 г цукру
Спосіб приготування:
- Дістаньте кісточки з фруктів. Змішайте сливи з водою в пропорції 1: 1. Це потрібно для того, щоб плоди повністю віддали свій сік, а потім дріжджі перетворили його на вино.
- На кожен кілограм слив додавайте по 100-300 г цукру, в залежності від солодкості фруктів. Поставте в темне прохолодне місце на кілька днів.
- Коли сливи повністю віддадуть свій сік у розчин, їх потрібно відфільтрувати і залишити для бродіння до повної готовності.
Вино зі слив приємно здивує своїм смаком ваших рідних і близьких. Головне – дотримуйтеся чистоти, і все у вас вийде!
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом сливового пирога за рецептом з газети The New York Times.