Інжир і диня – зараз, коли вони свіжі та не дуже дорогі, саме час приготувати варення, щоб взимку насолоджуватися екзотичним смаком разом з друзями. Зробити його дуже просто, каже телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.
Варення з інжиру і дині
Складові:
- 2 л води
- 500 г цукру
- 1 ч.л. лимонної кислоти
- інжир
- диня
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зваріть сироп: налийте в каструлю воду, додайте цукор і доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, всипте чайну ложку лимонної кислоти.
- Наступний крок – інжир. Розріжте кожен плід на чотири частини. Якщо шкірка щільна, її не потрібно зрізати.
- Диню з щільною м'якоттю очистити від шкірки і насіння. Можна брати навіть злегка зеленувату диню. Наріжте м'якоть кубиками.
- Складіть інжир і диню в стерилізовані банки в пропорції 1:1, щільно утрамбуйте і залийте сиропом. Накрийте кришками і закатайте.
Таке варення не тільки поліпшить настрій, зробить вас здоровішими, але ще й внесе різноманітність в сірі зимові будні. Спробуйте, на це знадобиться дуже мало часу, і буде надзвичайно смачно!
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пряного варення з дині. Крім цього, ми розповідали, як приготувати екзотичне варення з огірків.
Читайте також: