У серпні починається сезон винограду. Ці соковиті ягоди знижують артеріальний тиск, покращують згортання крові і зменшують в ній кількість цукру. Виноград багатий антиоксидантами, завдяки яким можна попередити багато хвороб – атеросклероз, хворобу Альцгеймера і навіть рак.
Дивіться відео про найкорисніші літні ягоди:
Для варення з винограду беруть щільні, дозрілі, але не переспілі ягоди. Найкраще підходить сорт кишмиш, оскільки в ньому немає кісточок.
Виноградне варення на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 кг винограду кишмиш
- 800 г цукру
- 1 лимон
- 200 мл води
Спосіб приготування:
- Виноград помити і зняти ягоди з гілочок.
- Лимон помити і обдати окропом. За допомогою дрібної терки зняти цедру. Вичавити сік і процідити його від кісточок.
- Насипати в каструлю цукор і влити воду. Довести до кипіння на середньому вогні, щоб цукор розчинився. Зняти з плити.
- Додати виноград, сік і цедру лимона. Перемішати і дати охолонути до кімнатної температури.
- Повернути на вогонь, довести до кипіння. Знову зняти з вогню і дати охолонути. Повторити ще два рази.
- Після третього варіння перелити гаряче варення в стерилізовані банки і закатати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з печінки з виноградом."Сьогодні" також розповідали, кому не можна їсти виноград.