I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Літнє меню: ТОП-5 рецептів холодних супів

Найкращі рецепти холодних супів з фото

Холодні супи – справжній порятунок у спеку. Вони легкі, підбадьорливі і прекрасно втамовують спрагу.

Основою холодного супу можуть бути не тільки характерні для окрошки кефір або квас, а й овочевий бульйон, томатний сік, сметана, йогурт, сироватка, овочеві або фруктові соки.

Реклама

Всі інші інгредієнти можна вибирати на свій смак. Підійдуть м'ясо, риба, яйця, крупи, овочі, гриби, зелень, а також фрукти, ягоди та горіхи.

Холодний огірковий суп з авокадо і редискою

Холодний суп з редискою і авокадо
Холодний суп з редискою і авокадо

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Складові:

  • 1/2 склянки нарізаної зеленої цибулі
  • 1-1/2 склянки свіжого огіркового соку
  • 1/2 склянки свіжого соку червоного грейпфрута
  • 1 чашка овочевого бульйону
  • 1-1/2 чашки червоних і жовтих помідорів, нарізаних кубиками
  • 3 стиглих авокадо
  • 1/4 ч.л. копченої паприки
  • Сіль і перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Помістіть подрібнену цибулю в миску і посоліть. Дайте постояти протягом 20 хвилин, потім промийте.
  2. Авокадо почистіть і видаліть кісточки. Дві штуки наріжте невеликими кубиками.
  3. Збийте в блендері плід авокадо, що залишився, грейпфрутовий сік, овочевий бульйон і промиту зелену цибулю. Має вийти однорідне пюре.
  4. Додайте сіль, перець і паприку за смаком.
  5. Наприкінці додайте в суп нарізані помідори і авокадо. Охолодіть і подавайте разом з редискою.

Дивіться відео з незвичайними рецептами окрошки:

Холодний огірковий суп від Асмік Гаспарян

Холодний огірковий суп
Холодний огірковий суп

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 150 г огірків
  • 100 г вершків
  • 1 лимон
  • 2-3 листочки м'яти
  • 10 шт. зеленої цибулі
  • 10-15 кубиків льоду

Спосіб приготування:

  1. Лід збити блендером в крихту.
  2. Додати довільно нарізані огірки і знову збити.
  3. Додати цибулю, свіжовичавлений сік лимона, м'яту, залити вершками, збити і посолити.
  4. При бажанні можна процідити суп через сито.
  5. Перелити суп в тарілки і відразу ж подавати, прикрасивши спіралями з огірка і шматочками редису.

Рецепт гаспачо від Ектора Хіменес-Браво

Гаспачо – холодний іспанський суп
Гаспачо – холодний іспанський суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг помідорів
  • 1 великий болгарський перець
  • 4 середніх огірки або 1 великий
  • 4 великих зубчики часнику
  • 2 ч.л. яблучного, червоного винного або хересного оцту
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком
  • Листочки базиліка – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Очистити огірки від шкірки, нарізати кубиками.
  2. У перцю видалити плодоніжки і насіння і нарізати шматочками.
  3. На помідорах зробити надрізи навхрест і покласти в каструлю з окропом.
  4. Витримати помідори в ній 2-3 хвилини. Потім злити окріп і залити холодною водою. Видалити з помідорів шкірку і плодоніжки, а м'якоть нарізати на шматочки.
  5. Огірки, перець і помідори скласти в глибоку миску. Додати часник, оцет, олію, сіль і перець за смаком. Блендером подрібнити до стану пюре.
  6. Поставити суп в холодильник охолоджуватися мінімум на півгодини.
  7. Перед подачею на стіл скропити гаспачо в тарілках оливковою олією.

Холодний суп-пюре з авокадо

Холодний суп з авокадо
Холодний суп з авокадо

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 1 стигле маленьке авокадо, очищене
  • 1 столова ложка (приблизно 1/4 маленької цибулини) нарізаної червоної цибулі
  • 1-2 столові ложки лимонного соку
  • 2 столові ложки подрібненої петрушки або кінзи
  • 150 мл кефіру
  • 1/2 чайної ложки червоних сухих пластівців гострого перцю
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
  2. Подрібнити до однорідної консистенції.
  3. Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
  4. Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.

Холодний борщ

Борщ з яйцем
Борщ з яйцем

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 400 г буряка
  • 1 морква
  • 2 ст. л. оцту 3%
  • 1 ст.л. цукру
  • Вода
  • Сіль

Для подачі:

  • Варена картопля
  • Свіжі огірки
  • Яйця
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Зелена цибуля

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву нарізати невеликими брусочками або натерти на крупній тертці.
  2. Скласти в каструлю об'ємом 2-2,5 л, залити водою так, щоб вона тільки покривала овочі. Варити на самому повільному вогні до м'якості буряків.
  3. Додати оцет, цукор і сіль, долити гарячої води до верху.
  4. Довести до кипіння, зменшити нагрів і варити ще хвилин 10. Остудити і прибрати в холодильник.
  5. Картопля, огірки, варені яйця і зелень дрібно порізати. Покласти в тарілку гарніри, залити холодним буряковим супом. Подавати холодний борщ зі сметаною.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодного борщу на квасі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти