Головна Сьогодні

Ідея для літнього обіду: холодний суп з буряка

Рецепт холодного борщу з огірками і сметаною

Принцип приготування холодного борщу такий самий, як і принцип приготування окрошки: всі інгредієнти змішуються і заливаються охолодженою рідиною – буряковим квасом або відваром.

В рецепт класичного холодного борщу входять: свіжі огірки, свіжа зелень (кріп, зелена цибуля, рідше – зелень петрушки) і відварені яйця. Заправляється суп сметаною.

Холодний борщ на квасі

Холодний борщ на квасі
Холодний борщ на квасі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 36 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г буряка з бадиллям
  • 1.5 л бурякового квасу
  • 3 свіжих огірка
  • 4 дрібні цибулини
  • 2 ст. л. кропу
  • 1 ст. л. селери
  • 1 стакан сметани
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. червоного меленого перцю
  • 5 зерен коріандру
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистити і відварити, щоб води залишилося не менше двох склянок.
  2. Відвар злити в окремий посуд. Додати перед приготуванням сметану і розмішати.
  3. Буряк з бадиллям дрібно нарізати.
  4. Приготувати рідку частину супу. Для цього буряковий квас закип'ятити, остудити, змішати з буряковим відваром (вже зі сметаною), поставити в холодне місце.
  5. Потім зробити густу частину супу. До відвареного буряка додати дрібно порізані зелену цибулю і кріп, перетерті з сіллю, огірок соломкою, селеру, розтертий коріандр, чорний перець.
  6. З'єднати рідку і густу частину, розмішати. У тарілки покласти по четвертинці круто звареного яйця. Можна додати скибочку лимона.

Як зробити буряковий квас

Очищений буряк натерти на тертці, залити кип'яченою водою і поставити в тепле місце на 3-4 дні. Співвідношення буряка і води за вагою 1:2.

Дивіться відео, як зробити буряковий квас з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати буряк на пару.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти