Смачні й легкі салати з руколою допоможуть урізноманітнити ваше літнє меню. Вони швидко готуються і дуже корисні.
Смак руколи особливий – з невеликою кислинкою, злегка пряний і гіркуватий. Але іноді гіркота відчувається надміру. Щоб її прибрати, стебла потрібно попередньо замочити на пів години в холодній воді.
Теплий салат з печінки з руколою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 400 г
- Салатне листя – 100 г
- Невелика цибулина – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Рукола – 80 г
- Жменя сухарів
Для заправки:
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Апельсиновий сік – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 30 мл
- Оливкова олія – 30 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Кріп – 10 г
- Сіль, цукор, перець – за смаком
Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:
Спосіб приготування:
- Курячу печінку нарізати довільно, посолити. У розпечену сковороду покласти вершкове масло, коли воно почне підтоплюватися, викласти печінку. Обсмажити до золотистої скоринки.
- Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і додати до печінки. Посолити і поперчити.
- Шматочки яблука обсмажити в іншій сковорідці без масла. Поперчити.
- Листя салату порвати руками і змішати з руколою. Додати обсмажену печінку з цибулею і обсмажені шматочки яблук. Полити соусом і акуратно перемішати, краще руками. Подаючи, посипати сухариками.
- Для приготування соусу змішати: свіжовичавлений апельсиновий і лимонний сік, оливкову олію, соєвий соус, сіль, цукор і перець. Додати в соус нарізаний кріп.
Салат з руколи і креветок c пармезаном
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Королівські креветки – 5 шт.
- Перебитий часник – 1 г
- Рукола – маленький пучок
- Кедрові горіхи – жменя
- Помідори чері – 2-3 шт.
- Оливкова олія – за смаком
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Пармезан – 15 г
Спосіб приготування:
- Креветки посипте сіллю і меленим перцем; швидко обсмажте в оливковій олії разом з подрібненим часником.
- Помідори чері розрізати на чотири частини.
- Викладіть на тарілку руколу, помідори і креветки; посоліть і поперчіть за смаком.
- Полийте салат лимонним соком і оливковою олією, посипте кедровими горіхами і тертим пармезаном.
Салат з в'яленими помідорами і руколою
Інгредієнти:
- Рукола – 400 г
- В'ялені томати – 12 шт.
- Пармезан – 250 г
- Кедрові горіхи або кунжутне насіння – 150 г
Для заправки:
- Олія кунжутна або оливкова – 3-4 ст. л.
- Лимон – 1/2 шт.
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
Спосіб приготування:
- Руколу помити, помідори нарізати великими шматочками, а пармезан натерти тонкими пластинами.
- Кедрові горіхи або кунжутне насіння злегка обсмажити до золотистого кольору.
- Викласти руколу, полити її соком половини лимона, а потім кунжутною або оливковою олією.
- Зверху покласти нарізані в'ялені томати і посипати вже готові інгредієнти кедровими горіхами або кунжутним насінням.
- Прикрасити салат тонкими пластинами пармезану. Скропити бальзамічним оцтом для пікантності.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом салату з лососем і руколою. Ми також писали, як приготувати омлет з бринзою і руколою.