Вершкова панакота – один з найпопулярніших десертів італійської кухні. Це ніжне желе, яке готують з різними добавками і соусами.
Ми пропонуємо зробити вишукану панакоту з лавандою. Ароматні квіти кардинально змінюють смак десерту.
Лавандова панакота
Час приготування:
- 30 хвилин + час для застигання
Калорійність:
- 237 ккал на 100 г
Складові:
- 250 мл жирних вершків
- 250 мл молока
- 10 г желатину
- 1/2 склянки цукру
- 2 ст.л. квітів лаванди
Спосіб приготування:
- Замочити желатин в 1/2 склянки молока. Залишити на 15 хвилин.
- У каструлі змішати молоко, вершки, цукор і лаванду. Нагрівати, помішуючи, близько 7 хвилин на середньому вогні (не доводячи до кипіння).
- Нагріту суміш зняти з вогню, вийняти квіти лаванди, додати желатин і перемішати до повного розчинення желатину.
- Охолодити до кімнатної температури і розлити по формах. Поставити в холодильник до повного застигання, як мінімум на 4 години.
Як подавати десерт
Дістати панакоту з формочок, за бажанням полити рідким медом і прикрасити гілочками лаванди.
Дивіться відео, як зробити сирний десерт в італійському стилі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чорничне морозиво з лавандою.