Головна Сьогодні

Бельовська пастила з яблук: класичний рецепт приготування

Знамениту бельовську пастилу роблять з яблук, збитих білків і цукру

Приготувати бельовську пастилу з яблук в домашніх умовах нескладно, рецепт можна знайти в багатьох кулінарних книгах, сучасних або старовинних. Ці ласощі отримали свою назву, тому що вперше були вироблені в кондитерській купця Прохорова в місті Бельові.

Основна складність в приготуванні пастили полягає в тому, що потрібно підтримувати в духовці низьку температуру (70-100 ºС) протягом тривалого часу (5-8 годин). Цього можна досягти, якщо готувати з відкритими дверцятами.

Яблука бажано запікати цілком, тоді пюре не окислиться і вийде світлим.

Бельовська пастила в духовці

Яблучна пастила бельовська
Яблучна пастила бельовська
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 150 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г яблучного пюре з печеної антонівки
  • 170 г цукру
  • 1 білок
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Спечіть яблука до повної м'якості, вийміть ложкою м'якоть і зробіть пюре (за допомогою блендера або протріть через сито).
  2. Додайте в тепле пюре цукор, розмішайте. Остудіть, холодне пюре краще збивається.
  3. Додайте білок і збивайте до отримання білої пишної маси. Це займе 5-7 хвилин.
  4. Викладіть масу в застелене пергаментом деко розміром 20 х 30 см (відкладіть склянку для промазування). Товщина – 3 см.
  5. Сушіть 5-8 годин при 70 ºС або 3 години при 100 ºС, переверніть і ще 2 години при 100 ºС.
  6. Видаліть папір. Якщо він погано знімається, змочіть водою.
  7. Розріжте пастилу ножем на три рівні смужки. Промажьте їх відкладеною масою.
  8. Складіть шари одне на одного і змастіть нею же зовні. Підсушіть ще кілька годин в духовці.
  9. Дістаньте, посипте цукровою пудрою.

Як подавати яблучну пастилу

Подавайте десерт разом з чаєм, молоком або скибочкою сиру.

Дивіться відео, як вибрати смачні яблука:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашнього сливового мармеладу, а також розповідали, як зробити зефір на желатині.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти