Панна котта – італійський вершковий десерт з ягідним пюре, який можна приготувати в розпал сезону черешні. Для нього потрібні дуже прості і доступні інгредієнти.
Замість черешні підійдуть будь-які ягоди на ваш вибір. Із вказаної кількості продуктів вийде чотири порції десерту.
Панна котта з черешнею
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 188 ккал на 100 г
Складові:
- 200 мл вершків 35%
- 8 г желатину
- 1/3 склянки черешні
- 6 ст.л. цукру
- 1-2 краплі мигдальної есенції
- Вода
Спосіб приготування:
- Желатин замочіть в невеликій кількості води (1-2 ст.л) і дайте йому набрякнути.
- Вершки налийте в ківш і поставте на вогонь, додайте 4 ст.л. цукру і розмішайте.
- Желатин відіжміть і додайте до гарячих вершків. Дуже добре розмішайте. Влийте мигдальну есенцію.
- Розлийте вершкову суміш по формах. Дайте охолонути, приберіть в холодильник, щоб вершкова суміш "схопилася" (час застигання залежить від желатину). Пам'ятайте, що вершковий шар повинен бути досить щільним, щоб не змішатися з ягідним.
- З черешні видаліть кісточки. Помістіть ягоди в сотейник, додайте 1 ст.л. води, 2 ст.л. цукру і тримайте на середньому вогні близько 5 хвилин, поки ягоди не стануть зовсім м'якими. Час від часу помішуйте.
- За допомогою блендера подрібніть черешню в пюре. Дайте трохи охолонути.
- Перекладіть ягідне пюре в формочки з вершковою сумішшю. Має вийти два шари.
- Ще ненадовго поверніть в холодильник.
На замітку
За бажанням десерт можна прикрасити свіжими ягодами, листочками м'яти або тертим шоколадом.
Дивіться відео про найдорожчі десерти світу:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панна котту з ягідним кремом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панна котти.