Якщо ви приготуєте морозиво вдома, то будете впевнені в тому, що десерт не принесе ніякої шкоди – лише суцільне задоволення. Ділимося рецептом оригінального чорничного морозива з додаванням квіток сушеної лаванди. Воно неодмінно порадує вас своїм ягідним смаком і ніжним квітковим ароматом.
Чорничне морозиво з лавандою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 286 ккал на 100 г
Складові:
- 2,5 склянки молока жирністю 3,2%
- 200 г чорниці
- 150 г цукру
- 2 ч. л. борошна
- 1 ст. л. сухих квіток лаванди
- 4 яєчних жовтки
Спосіб приготування:
- Молоко нагрійте і всипте в нього квіти лаванди. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і залиште на 15 хвилин.
- Перебийте ягоди блендером в пюре, перетріть чорничне пюре через сито. Збийте яєчні жовтки з цукром до білого кольору. Процідіть молоко.
- Додайте до жовтків борошно і добре перемішайте. Влийте трохи молока і перемішайте.
- Зробіть з двох мисок різної величини водяну баню (в нижню миску налийте воду, поставте її на вогонь, а зверху помістіть другу миску). Налийте в верхню миску молоко, нагрійте і введіть молочно-яєчну суміш. Нагрівайте, постійно помішуючи, поки вона не почне загусати. Після можна вимкнути вогонь і залишити суміш на гарячій бані, щоб вона ще більше загусла. Консистенція готової суміші нагадує не дуже густу сметану.
- Додайте в морозиво чорничне пюре, перемішайте і охолодіть. Перекладіть морозиво в контейнер, закрийте кришкою і помістіть в морозильну камеру. Час охолодження: 6-8 годин.
- Коли морозиво загусне, але ще не замерзне повністю, дістаньте його і збийте блендером. Потім помістіть в морозильну камеру ще на 1-2 години. Після морозиво вже можна подавати (хоча воно ще буде м'яким), а можна збити виделкою і ще раз заморозити.
Як подавати морозиво
Десерт можна полити чорничним варенням і прикрасити гілочками лаванди.
Дивіться відео, як вибрати фруктове морозиво:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом морозива зі смородини і сметани .