Головна Сьогодні

Як запекти качиний паштет у листковому тісті

Рецепт від французького шефа Ерве Бурдона

Ніжний качиний паштет, запечений у листковому тісті, – прекрасна закуска до святкового столу. Приготувати її зможе навіть кулінар-початківець.

Дивіться відео, як приготувати паштет з коньяком:

Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове тісто. Усе залежить від ваших уподобань.

Качиний паштет у листковому тісті

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1/2 качиної грудки зі шкірою
  • 60 г свинячого фаршу
  • 30 г білого хліба
  • 70 мл молока
  • 1 цибулина-шалот
  • 1 жовток (+ 1 для змащування)
  • Листкове тісто
  • Борошно (для присипки)
  • Петрушка
  • Чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Наріжте хліб невеликими кубиками і залийте молоком. Разморозьте листкове тісто.
  2. Помийте качину грудку під холодною водою, обсушіть паперовим рушником і наріжте шматочками.
  3. Подрібніть у м'ясорубці качине м'ясо, свинячий фарш і хліб, замочений у молоці. Молоко, що залишилося на дні миски, також влийте у фарш.
  4. Дрібно нарубайте цибулину-шалот і кілька гілочок петрушки. Додайте у фарш подрібнену цибулю, петрушку, а також жовток, чорний перець, сіль і ретельно вимісіть.
  5. Візьміть вашу улюблену чашку (близько 150 мл), злегка присипте борошном. Відріжте від розмороженого тіста широку смужку. Такого розміру, щоб вона легко вмістилася в чашку, а її краї звисали на 2-3 см. Вистеліть чашку листковим тістом.
  6. Ложкою викладіть фарш в чашку з тістом. Намажте краї тіста жовтком і щільно закрийте.
  7. Накрийте чашку однією рукою, а другою – переверніть чашку так, щоб листковий "пиріжок" залишився у вас на руці. У такому положенні, не перевертаючи назад, покладіть листковий "пиріжок" на заздалегідь застелене пергаментом деко.
  8. Намажте "пиріжок" жовтком. Товстенькою трубочкою проколіть центр "пиріжка", щоб під час випікання з нього виходила пара.
  9. Для краси можна зробити ще й кришечку до "пиріжка": чаркою виріжте з тіста кружечок. Також проколіть центр кружечка трубочкою і покладіть на "пиріжок".
  10. Випікайте качиний паштет у листковому тісті 20-25 хвилин за температури 180 °С.

Корисна порада

З тіста можна не робити порційні пиріжки, а приготувати закуску у вигляді рулету або кільця. Це дозволить вам істотно заощадити час.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет із форелі та курячого філе. "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти