I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як запекти качиний паштет у листковому тісті

Рецепт від французького шефа Ерве Бурдона

Ніжний качиний паштет, запечений у листковому тісті, – прекрасна закуска до святкового столу. Приготувати її зможе навіть кулінар-початківець.

Дивіться відео, як приготувати паштет з коньяком:

Реклама

Ви можете використовувати як прісне, так і дріжджове тісто. Усе залежить від ваших уподобань.

Читайте також:

Реклама

Качиний паштет у листковому тісті

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 1/2 качиної грудки зі шкірою
  • 60 г свинячого фаршу
  • 30 г білого хліба
  • 70 мл молока
  • 1 цибулина-шалот
  • 1 жовток (+ 1 для змащування)
  • Листкове тісто
  • Борошно (для присипки)
  • Петрушка
  • Чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Наріжте хліб невеликими кубиками і залийте молоком. Разморозьте листкове тісто.
  2. Помийте качину грудку під холодною водою, обсушіть паперовим рушником і наріжте шматочками.
  3. Подрібніть у м'ясорубці качине м'ясо, свинячий фарш і хліб, замочений у молоці. Молоко, що залишилося на дні миски, також влийте у фарш.
  4. Дрібно нарубайте цибулину-шалот і кілька гілочок петрушки. Додайте у фарш подрібнену цибулю, петрушку, а також жовток, чорний перець, сіль і ретельно вимісіть.
  5. Візьміть вашу улюблену чашку (близько 150 мл), злегка присипте борошном. Відріжте від розмороженого тіста широку смужку. Такого розміру, щоб вона легко вмістилася в чашку, а її краї звисали на 2-3 см. Вистеліть чашку листковим тістом.
  6. Ложкою викладіть фарш в чашку з тістом. Намажте краї тіста жовтком і щільно закрийте.
  7. Накрийте чашку однією рукою, а другою – переверніть чашку так, щоб листковий "пиріжок" залишився у вас на руці. У такому положенні, не перевертаючи назад, покладіть листковий "пиріжок" на заздалегідь застелене пергаментом деко.
  8. Намажте "пиріжок" жовтком. Товстенькою трубочкою проколіть центр "пиріжка", щоб під час випікання з нього виходила пара.
  9. Для краси можна зробити ще й кришечку до "пиріжка": чаркою виріжте з тіста кружечок. Також проколіть центр кружечка трубочкою і покладіть на "пиріжок".
  10. Випікайте качиний паштет у листковому тісті 20-25 хвилин за температури 180 °С.

Корисна порада

З тіста можна не робити порційні пиріжки, а приготувати закуску у вигляді рулету або кільця. Це дозволить вам істотно заощадити час.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет із форелі та курячого філе. "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти