Домашній паштет можна приготувати не тільки з печінки. Ми поділимося рецептом смачного паштету з курячого філе, форелі і вершкового сиру.
Паштет з курячого філе і форелі
Інгредієнти:
- 300 г свіжого філе червоної форелі
- 200 г курячого філе
- 100 г ріпчастої цибулі
- 1 невелика морква
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. вершкового сиру
- 100 г вершкового масла
- 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
- 3 ягоди ялівцю
- 1 ч.л. гострої копченою паприки
- 1 ч.л. солодкої паприки
- Сіль
- Чорний і рожевий перець – за смаком
- 2-3 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками і відварити протягом 5-7 хвилин, остудити.
- Таким же чином приготувати рибне філе і дати йому охолонути.
- Лук очистити і нарізати, моркву очистити і натерти на тертці, часник подрібнити.
- Обсмажити цибулю, часник і моркву на рослинній олії. Додати трохи води і тушкувати до м'якості овочів.
- Додати чебрець, два види паприки, роздавлені ягоди ялівцю, посолити і поперчити, готувати 1 хвилину.
- Всі інгредієнти перекласти в блендер з насадкою "ніж" або в кухонний комбайн, додати вершковий сир і збити до пюреобразного стану.
- Перекласти масу у формочки. Розтопити вершкове масло і полити зверху. Прибрати паштет до холодильника.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з квасолі. "Сегодня" також ділилися рецептами пісної овочевої ікри.
Дивіться відео, з чого роблять сучасний паштет:
Читайте також: