Пізня осінь – час зміцнювати імунітет . Для цього варто включити в своє меню продукти, багаті вітаміном С.
Дивіться відео, як приготувати моркву, щоб вона стала вітамінною бомбою:
Ми рекомендуємо приготувати корисний салат з апельсинами, морквою і молодою кукурудзою. Він не тільки корисний, але й дуже смачний.
Салат з апельсинів, моркви і кукурудзи
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 69 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 банки консервованої кукурудзи
- 1 солодкий апельсин
- 2 середніх моркви
- 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів
- 1 гілочка м'яти
- 1 ч. л. меду
- 3 ст. л. оливкового масла
- 1/2 ч. л. меленої паприки
- 1/2 ч. л. меленого кумину
- 1 ч. л. куркуми
- 1 ч. л. тертої лимонної цедри
- Сік половини лимона
- Сік половини апельсина
- 1 гілочка базиліку
Спосіб приготування:
- Підготовлену моркву натріть на крупній тертці. Очищені часточки апельсина наріжте шматочками. Складіть в салатник.
- Додайте кукурудзу, подрібнений волоський горіх, кумин, куркуму, паприку, цедру лимона, листя м'яти, дрібно нарізані. Перемішайте.
- Підготуйте заправку: мед, оливкова олія, сік апельсина, сік лимона, листя базиліка, порубані дрібно, все ретельно перемішайте.
- Заправте салат і відразу ж подавайте.
Як зняти цедру з лимона
Для приготування страв використовують як свіжу цедру лимона, так і сушену, і заморожену. Щоб отримати свіжу цедру, добре помийте цитрус під проточною водою. Потім ошпарте окропом, промокніть серветкою і натріть на тертці верхній жовтий шар лимона. Білу шкірку знімати не потрібно – вона гірчить.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти морквяний кекс з апельсиновою цедрою . "Сьогодні" також ділилися рецептом конфитюра з гарбуза з апельсинами .