Головна Сьогодні

Рецепт рису по-тайськи з куркою й овочами

Рецепт смачного обіду в азійському стилі

Смажений рис по-тайськи з курячим філе, яйцем і овочами – ідеальна страва для сімейної вечері. Вона апетитна, проста і швидка в приготуванні.

Дивіться відео, як приготувати коропа в азійському стилі:

До речі, ви можете використовувати залишки вчорашнього рису – так вийде навіть смачніше. А свіжозварена крупа може стати занадто м'якою, якщо перетримати її на сковороді.

Рис по-тайськи з куркою й овочами

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 163 ккал

Складові:

  • Філе курки – 250 г
  • Довгозернистий рис – 200 г
  • Морква – 120 г
  • Заморожений зелений горошок – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 60 г
  • Часник – 10 зубчиків
  • Вершкове масло – 30 г
  • Корінь імбиру – 20 г
  • Рослинна олія – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Чорний мелений перець – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Зелена цибуля – 1 пучок

⠀ Спосіб приготування:

  1. Промити рис в холодній воді кілька разів. Засипати його в каструлю з товстим дном і залити 300 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Каструлю накрити кришкою і варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити рис на 15-20 хвилин. Потім зняти кришку і відкинути рис на друшляк.
  2. Овочі почистити і нарізати. Цибулю і моркву – дрібними кубиками, стеблини зеленої цибулі – кільцями, часник і імбир – дрібними пластинками.
  3. Філе курки нарізати тонкими скибочками, яйця розбити в мисочку і добре збити виделкою.
  4. На великому вогні розігріти глибоку сковороду з вершковим маслом. Вилити туди збиті яйця і смажити, безперервно помішуючи. Потім перекласти на тарілку.
  5. У сковороду із залишками вершкового масла налити олію. Додати цибулю, часник та імбир. Не зменшуючи вогонь, готувати протягом хвилини.
  6. Додати нарізану моркву і, помішуючи, готувати ще хвилину. Додати соєвий соус і зелений горошок, перемішати і смажити одну хвилину на сильному вогні.
  7. Додати скибочки курки, посолити і поперчити. Помішуючи, продовжити смажити ще три хвилини.
  8. Викласти в сковороду смажені яйця і готовий рис. Перемішати і прогріти.
  9. Додати кільця зеленої цибулі, перемішати і вимкнути вогонь.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова. "Сьогодні" також писали, як приготувати фаршированих кальмарів з начинкою в азійському стилі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти