Хумус – популярна на Близькому Сході холодна закуска з нуту з кунжутної пастою, яку традиційно подають з пітою. Вона пюреподібна, досить пряна і масляниста.
Дивіться відео, як зробити оригінальні домашні соуси:
Цей простий і смачний класичний рецепт – швидкий спосіб приготування кремового хумусу без використання висушених бобів або очищення їх від шкірки. У хумусі міститься велика кількість клітковини, білків і корисних жирів.
Хумус: класичний рецепт
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 166 ккал на 100 г
Складові:
- 1,5 чашки промитого і висушеного консервованого нуту
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1/2 чайної ложки кмину
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 склянки свіжого лимонного соку (близько 2-х лимонів)
- 2 столові ложки води
- 1/4 склянки тахіні
- 1/4 склянки оливкової олії
Спосіб приготування:
- Додайте нут, часник, кмин і сіль в кухонний комбайн. Подрібніть.
- Поступово додавайте лимонний сік, а потім воду, поки працює кухонний комбайн.
- Додайте тахіні і продовжуйте подрібнювати.
- Потім додайте оливкову олію.
- Охолодіть протягом 30 хвилин.
- Прикрасьте хумус оливковою олією, цілим нутом, насінням кунжуту і нарізаною петрушкою.
- Подавайте разом з пітою.
Як зробити хумус смачніше і як його зберігати
Зберігають хумус в холодильнику протягом 3-х днів. У морозилці закуска може зберігатися місяць. Якщо вона трохи підсохла, додайте оливкову олію.
Смак хумус можна урізноманітнити. Для цього в закуску додають обсмажений червоний перець, цибулю, помідори, а також сир фета, кедрові горішки, какао, гарбузове пюре.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сегодня" також писали, як приготувати дип з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .