Ікра з кабачків – улюблена багатьма овочева закуска. До її складу зазвичай входять: кабачки, моркву, цибулю і томатна паста. Овочі гасяться, подрібнюються і закочуються в банки. До речі, кабачкова ікра не містить продуктів тваринного походження, тому її можна вживати під час Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня.
Ікра з кабачків корисна і дієтична, але тільки якщо виготовлена за правилами і без хімікатів. Всі продукти повинні бути природного походження. Як купити якісну кабачкову ікру, дивіться в сюжеті нижче.
Як вибрати кабачкову ікру в магазині
- Зверніть увагу на приготування кабачків. Зі смаженими овочами вона вже не вважається корисною, тому краще вибирати варені;
- Також варто дивитися на відсоток вмісту кабачків в ікрі. Якщо він не вказаний, їх там менше половини;
- Краще купувати ікру без борошна в складі;
- Банку повинна відкриватися з бавовною. Після відкриття ємності обов'язково подивіться на колір ікри на кришці. Якщо вона чорна, це означає, що був контакт з металом і, ймовірно, порушений режим зберігання;
- Кабачки мають властивості накопичувати нітрати, тому важливо, в яких умовах їх вирощували. Тому що з корисної кабачкова ікра може легко стати отруйною. Норма – не більше 400 мг на кілограм.
Як перевірити якість кабачкової ікри
Як же зрозуміти, чи гарна ікра в домашніх умовах? Зверніть увагу на колір. Чим яскравіше, тим більше там томатної пасти. Що стосується густоти, то кабачкова ікра не повинна розтікатися і бути з грудочками.
Ікра повинна пахнути томатами і іншими складовими – морквою і цибулею. Це свідчить про правильне приготування. А якщо кабачки смажили, то смак може бути трохи неприємним.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати просту кабачкову ікру . "Сьогодні" також ділилися рецептом кабачкової ікри в мультиварці .