Картопляний салат – ситне і смачне блюдо, яке прийшло до нас з німецької кухні. Для нього використовують так звані "воскові" сорти картоплі – вони краще зберігають свою форму при варінні.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Картоплю в салаті можна поєднувати з різними інгредієнтами. Ріпчаста цибуля, зелена цибуля, каперси і корнішони додадуть страві пікантності, а солодкий болгарський перець або селера знизять калорійність і додадуть свіжості.
Картопляний салат з маринованими грибами
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 600 г відвареної в шкірці картоплі
- 200 г маринованих грибів (печериць, опеньків)
- 100 г маринованих огірків
- 1/2 червоної цибулини
- Олія нерафінована – для заправки
- 2-3 гілочки кропу
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Варену картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками.
- Лук очистити і тонко порубати.
- Мариновані гриби і огірки нарізати довільно.
- Додати до картоплі і цибулі подрібнений кріп, гриби і огірки.
- Приправити салат сіллю, перцем, заправити олією і перемішати.
Картопляний салат з салямі
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Салямі -100 г
- Цибуля – 1 шт
- Мариновані огірки – 2 шт
- Гірчиця грубозерниста – 1 ч. ложки
- Кріп – 3-5 гілочок
- Оцет винний білий – 1 ч. ложка
- Сіль, перець – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, а потім очистити і нарізати великими часточками і викласти в салатницю.
- Мариновані огірки нарізати тонкими скибочками і додати до картоплі.
- Лук очистити і порізати тонкими кільцями, салямі – соломкою, а кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти.
- Приготувати заправку. Змішати масло, оцет, гірчицю, сіль і перець. Заправити салат і перемішати.
Картопляний салат з йогуртовій заправкою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Картопля запечена або відварна – 400 г
- Бекон сирокопчений – 100 г
- Оливки – 1 банка
- Лук червоний – 1 шт.
Для заправки:
- Йогурт натуральний – 100 г
- Базилік і петрушка – 4-6 гілочок
- Сіль – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сік лимонний – за смаком
Спосіб приготування:
- Бекон запекти або підсмажити.
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки.
- Додати цибулю, нарізану пір'ям.
- Всипати оливки, розрізані на половинки.
- У блендер скласти листя базиліка і петрушки, додати лимонний сік і оливкову олію, подрібнити.
- Додати йогурт і сіль за смаком.
- Додати соус в салат і перемішати.
- Викласти салат на блюдо, зверху додати скибочки бекону.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати жульєн з картоплею. "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки з картоплею.