Головна Сьогодні

Скумбрія на вогні: найкращий рецепт для пікніка

Риба для такого рецепта має бути щільною, з цілою шкіркою і без пошкоджень

Серед безлічі оригінальних і несподіваних закусок для пікніка скумбрія, запечена на вогні, цілком може скласти їм гідну компанію. Вибирайте свій улюблений маринад, спеції для риби і приготуйте скумбрію. Один з варіантів рецепта знайдете нижче.

Щоби приготувати скумбрію, запечену на вогні, вам знадобляться:

  • 1 скумбрія;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 кабачок;
  • 50 г оливок;
  • півлимона;
  • чебрець, розмарин, запашний перець, чорний мелений перець, сіль – за смаком.

Скумбрія на вогні – рецепт приготування

  1. Перед тим, як запекти скумбрію, важливо правильно вибрати рибу. Вона має бути пружною і щільною, з цілою шкіркою і без пошкоджень. Разморозьте скумбрію, видаліть голову і нутрощі. Промийте та висушіть рибу.
  2. Потім всередині та зовні скумбрію посоліть і збризніть лимонним соком. Залиште маринуватися на 20 хвилин, а в цей час займіться овочами.
  3. Частину овочів дрібно покришіть, а решту поріжте трохи побільше. Лимон поріжте тонкими дольками.
  4. Дрібно нарізані овочі змішайте з оливками і травами, посоліть, поперчіть і нафаршируйте цією сумішшю рибу. Обв'яжіть скумбрію ниткою і покладіть на решітку над вугіллям. Навколо помістіть овочі, що залишилися.
  5. Запікайте рибу на решітці, періодично перевертаючи двічі-тричі. На це треба приблизно 20-30 хвилин.
  6. Перевірте готовність скумбрії, проколовши її виделкою або ножем у найтовстішому місці: якщо є прозорий сік – риба готова.
  7. Подавайте скумбрію разом із запеченими овочами і зеленню, а також картоплею і хлібом.

Тут знайдете п'ять рецептів шашлику для будь-якого виду м'яса.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти