Цей вегетаріанський зелений борщ зі щавлем ваші домашні обов'язково оцінять. Свіжа зелень, молода картопля і ароматний бульйон – відмінне поєднання.
Крім щавлю, ви можете додати в зелений борщ молоду кропиву, черемшу, шпинат, бадилля буряка або цибулю-порей – варіантів безліч.
Зелений борщ без м'яса
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 великий пучок щавлю
- 2-3 яйця
- 1 ч.л. солі
- 1 г перцю
- 2-3 картоплини
- 1 морква
- 1 ст.л. рослинної олії
- 3 гілочки петрушки
- 3 л води або овочевого бульйону
Спосіб приготування:
- Відварити заздалегідь курячі яйця, очистити від шкаралупи.
- Очищену картоплю порізати на невеликі кубики. Поставити воду на вогонь. Довести до кипіння, посолити.
- У киплячу воду додати картоплю і варити 15 хвилин або до готовності.
- Поки вариться картопля, нарізати тонкою соломкою моркву, а цибуля – півкільцями. Обсмажити овочі на рослинній олії до м'якості.
- Щавель добре помити, прибрати стебла і тонко нашаткувати листя.
- Додати щавель в каструлю з цибулею і морквою. Варити п'ять хвилин.
- Варені яйця нарізати кубиками або часточками, петрушку подрібнити.
- Додати яйця і зелень в каструлю, поперчити за смаком. Зняти з плити і дати настоятися протягом години.
Як подавати зелений борщ
Подавайте борщ зелений зі сметаною і хлібом.
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:
Нагадаємо, раніше ми писали, які весняні супи можна зварити з щавлю . Крім цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку .