Класичну сирну запіканку можна урізноманітнити, якщо додати в неї фрукти. У нашому рецепті використовуються апельсини і карамелізовані банани.
Крім цього, до складу запіканки входить рисове борошно, тому її можуть їсти навіть люди з непереносимістю глютену.
Сирна запіканка з фруктами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 179 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 800 г сиру
- 6 яєць
- 1 склянка цукру
- 200 г рисової муки
- 2 банана
- 1 ст.л. вершкового масла
- Цедра 1 лимона
- 1 апельсин
- 1 пакетик розпушувача
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
Спосіб приготування:
- Зняти цедру з лимона і апельсина, дрібно нарізати або натерти на тертці. Половину апельсина розібрати на дольки, звільнити від плівок, розрізати на дрібні шматочки.
- Нарізати банани кружальцями завтовшки 1,5 см і обсмажити на вершковому маслі з двох сторін. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і дати трохи охолонути.
- Духовку розігріти до 180 °С. Яйця збити зі склянкою цукру в міцну піну, як для бісквіта. Акуратно додати протертий через сито сир.
- Додати рисове борошно, розпушувач, цедру і апельсин.
- Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти половину тіста, на нього смажені банани, присипати корицею. Зверху розподілити другу половину тіста.
- Випікати близько 30 хвилин. Подавати запіканку разом зі сметаною або варенням.
На замітку
Перед випічкою сирну масу можна за бажанням змастити яйцем зі сметаною і цукром.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .